Πληροί τους κανόνες ασφαλείας η πίστα που χτύπησε ο Σουμάχερ

Πλήρως εναρμονισμένη με όλους τους κανόνες ασφαλείας ήταν η πλαγιά του βουνού που είχε το σοβαρό ατύχημα την ώρα που έκανε σκι ο άσος της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ.

Οι έρευνες των αρχών έδειξαν ότι η σήμανση ήταν σαφής και οριοθετημένη και δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάποια τέτοια παράβλεψη το ατύχημα που απειλεί τη ζωή του Σουμάχερ.

"Υπάρχουν στάνταρ που έχει θέσει η γαλλική νομοθεσία για την ασφάλεια, την οριοθέτηση, τη σήμανση... Οι έλεγχοι που έγιναν έδειξαν ότι όλοι αυτοί οι κανόνες πληρούνταν" ανέφερε ο εισαγγελέας Patrick Quincy που παρουσίασε στον Τύπο το πόρισμα των ερευνών για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο πιλότος της F1 έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013. 

Από την πλευρά του, ο Στεφάν Μποζόν, ο διοικητής της χωροφυλακής του Μπουρ Σεν Μορίς, δήλωσε ότι τα πέδιλα του σκι που φορούσε ο Σουμάχερ δεν παρουσίασαν πρόβλημα και άρα δεν ευθύνονται για το ατύχημα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Quincy, ο Μίκαελ Σουμάχερ "επέλεξε εν γνώσει του" να κάνει σκι στη ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στις οριοθετημένες, σηματοδοτημένες πίστες.

"Προχωρούσε με κανονική ταχύτητα για το είδος αυτό του πεδίου για έναν ικανό σκιέρ", δήλωσε ο διοικητής της χωροφυλακής.

Η ταχύτητά του, "δεν αποτελεί στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς", δήλωσε ο εισαγγελέας.
Αναφερόμενος στο φιλμ που κατέγραψε η κάμερα που έφερε στο κράνος του κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, "δεν τον βλέπουμε να σπεύδει σε βοήθεια οποιουδήποτε", διευκρίνισε ο εισαγγελέας και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην έρευνα που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από την σηματοδοτημένη πίστα για να βοηθήσει μία φίλη που είχε πέσει.