Νεκρός ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πράγα

Ένας Παλαιστίνιος διπλωμάτης έχασε σήμερα την ζωή του, σε έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι μέσα στο διαμέρισμά του στην Πράγα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας, πρόκειται για τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πράγα, τον Τζαμάλ αλ Τζαμάλ.

Ο διπλωμάτης μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα

Με βάση τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη φαίνεται ότι προκλήθηκε από ένα αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού τη στιγμή που ο διπλωμάτης προσπαθούσε να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο.  Oι αρχές λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως επρόκειτο για επίθεση.                             

Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης δήλωσε ότι ο πρεσβευτής "είχε μετακομίσει πρόσφατα" σε αυτή την κατοικία.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο Τζαμάλ προσπάθησε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε μεταφερθεί στην κατοικία του από τα παλιά γραφεία της παλαιστινιακής πρεσβείας. Το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι θα στείλει μια αντιπροσωπεία στην Πράγα για να "βοηθήσει στην έρευνα".