“Feliz navidad” για τους νικητές του χριστουγεννιάτικου λαχείου

Τα "καλά Χριστούγεννα " σίγουρα ήρθαν νωρίτερα για του τυχερούς νικητές του "Ελ Γκόρντο" , του ισπανικού χριστουγεννιάτικου λαχείου με τα μεγαλύτερα κέρδη στον κόσμο.

Δέκα λαχνοί μοιράστηκαν 4.000.000 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έδωσε πότε η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη λοταρία της Ισπανίας, η οποία συμπλήρωσε 201 χρόνια ζωής.

Περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε τυχερούς από την πόλη Μονδραγόν της Χώρας των Βάσκων, όπου πρόσφατα 2 χιλιάδες εργάτες απολύθηκαν από τη μεγαλύτερη βιομηχανία της πόλης.

Χαμόγελα και πανηγυρισμοί επικράτησαν και στην εργατική συνοικία Λεγάνες, έξω από τη Μαδρίτη, όπου θα διανεμηθούν 360 εκατομμύρια ευρώ. Το ότι κέρδισε, είναι το χριστουγεννιάτικο θαύμα, το οποίο περίμενε ο 53χρονος Alfonso Martinez, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη δουλειά του.

Όσον αφορά στους... χαμένους, θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να κυνηγήσουν την τύχη τους στις 5 Ιανουαρίου, στην κλήρωση του λαχείου "Ελ Νίνιο".

Μέχρι τώρα, τα κέρδη ήταν αφορολόγητα. Ελέω κρίσης, όμως, πλέον η κυβέρνηση επιβάλλει στους τυχερούς φόρο 20% για ποσά πάνω από 2.500 ευρώ.

Σας θυμίζει κάτι...;