Τι κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας Κύπριου επιχειρηματία

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον 37χρονου επιχειρηματία από το Φρέναρος, εξετάζει η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 04.20 τα ξημερώματα, ο  37χρονος επιχειρηματίας από το Φρέναρος έβγαινε από υποστατικό στη Ξυλοφάγου, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Ενώ κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο του που βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο, ο  επιχειρηματίας δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα από αγνώστους, που κυριολεκτικά τον γάζωσαν.

Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός του 37χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου εισήχθη στο χειρουργείο. Το θύμα δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στη κοιλιακή χώρα και ένα πυροβολισμό στο δεξί χέρι.

Η κατάσταση του 37χρονου κρίνεται κρίσιμη. Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας σε συνεργασία με το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Ανδρες της Αστυνομίας των Βάσεων, άρχισαν αμέσως τις έρευνες στη σκηνή και ήδη έχουν συγκεντρώσει αριθμό καλύκων από πυροβόλο όπλο. "Εχει συσταθεί μια ειδική ομάδα που διερευνά σοβαρά εγκλήματα η οποία και αναλύει όλες τις πληροφορίες με σκοπό την εξιχνίαση του σοβαρού αυτού εγκλήματος" δήλωσε ο  εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Πιτσιλλίδης

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, η προσοχή των αστυνομικών στρέφεται στο επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος. Ωστόσο, τα κίνητρα των δραστών παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα ενώ διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται είναι οι κάμερες ασφαλείας γειτονικών κτιρίων ενώ, ταυτόχρονα, διεξάγεται έρευνα από σπίτι σε σπίτι.