Στο μικροσκόπιο όλα τα ιστορικά θέατρα του Γουέστ Εντ

Η χθεσινή κατάρρευση μέρους της οροφής του θεάτρου Apollo στο κεντρικό Λονδίνο, όχι μόνο προκάλεσε τον τραυματισμό 90 ανθρώπων αλλά προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια ορισμένων εκ των παλαιότερων και πολυτελέστερων αιθουσών του κόσμου.

Το ατύχημα ήταν το χειρότερο που έχει σημειωθεί σε θέατρο του Λονδίνου εδώ και 40 χρόνια και σήμερα οι βρετανικές αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους στατικότητας στα περίπου 30 κτίρια που στεγάζουν τα ιστορικά θέατρα του Γουέστ Εντ.

Η Θεατρική Εταιρεία του Λονδίνου (SOLT) ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων θεάτρων συναντήθηκαν σήμερα και επιβεβαίωσαν ότι έχουν γίνει επιθεωρήσεις ασφαλείας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους ατυχήματα είναι "εξαιρετικά σπάνια".

Το 1973 είχε καταρρεύσει ένα τμήμα της στέγης του θεάτρου Shaftesbury το οποίο λειτουργούσε από το 1911.

"Οι ιδιοκτήτες θα συνεργαστούν πλήρως με τις αρχές ώστε να καθησυχάσουν το κοινό ότι τα θέατρα τους είναι ασφαλή", ανέφερε ο εκπρόσωπος της SOLT.

Κεραυνός ή καταρρακτώδης βροχή έριξε τη στέγη στο Apollo

Το Γουέστ Εντ είναι μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες θεατρικές συνοικίες στον κόσμο και ορισμένα από τα θέατρα χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα. Τα ιστορικά κτίρια έχουν καθίσματα καλυμμένα με κόκκινο βελούδο, ταβάνια με γύψινα, περίτεχνα διακοσμητικά, τεράστιους πολυελαίους και βασιλικά θεωρεία.

Το Apollo, που βρίσκεται στη λεωφόρο Σάφτσμπερι, στην καρδιά του Γουέστ Έντ, θα παραμείνει κλειστό το Σαββατοκύριακο όμως τα υπόλοιπα θέατρα λειτουργούν κανονικά.

Κάθε βράδυ περισσότεροι από 32.000 ανθρώποι γεμίζουν τα θέατρα του Γουέστ Εντ, πολλοί από τους οποίους είναι τουρίστες. Σε ετήσια βάση οι θεατές φτάνουν τα 14 εκατομμύρια.