Χάος και δύο νεκροί σε καραμπόλα 100 αυτοκινήτων στο Βέλγιο

Μια τεράστια καραμπόλα με 100 αυτοκίνητα και φορτηγά έγινε το πρωί σε αυτοκινητόδρομο στο δυτικό Βέλγιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 54. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Zonnebeke, πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και υπάρχουν φόβοι για την ζωή τους και 11 είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Η φονική καραμπόλα προκλήθηκε λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή και το ολισθηρό οδόστρωμα, καθώς οι θερμοκρασίες αγγίζουν το μηδέν.

Σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο, προσπαθούν ακόμα να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες καθώς η ομίχλη καθιστά τη διάσωσή τους με ελικόπτερο αδύνατη.

Τα βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εντυπωσιακές εικόνες από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Η οδηγός ενός οχήματος, το οποίο είχαν συνθλίψει δύο φορτηγά, κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό της σώα, έχοντας υποστεί απλώς σοκ.

Σχεδόν 400 διασώστες εστάλησαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ ένα νοσοκομείο εκστρατείας δημιουργήθηκε στην άκρη του δρόμου.

Ο αυτοκινητόδρομος, που έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία αύριο το πρωί, μόλις απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα οχήματα.