Μπερλουσκόνι: Σήμερα είναι ημέρα πένθους για τη δημοκρατία

Ο Σίλβιο Μπερλοσυκόνι δεν κατέχει πλέον την θέση του Γερουσιαστή καθώς στην αποψινή ψηφοφορία, το σώμα αποφάσισε την οριστική αποπομπή του. 

Υπέρ της αποπομπής του πρώην Καβαλιέρε λόγω της καταδίκης του για φορολογική απάτη, ψήφισαν οι γερουσιαστές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, οι οποίοι διαθέτουν την πλειοψηφία των εδρών στην γερουσία της Ρώμης.

Εναντίον ψήφισαν το κόμμα του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα του Βορρά και η νεοσυσταθείσα συντηρητική πολιτική δύναμη Νέα Κεντροδεξιά.

Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, για τα επόμενα έξι χρόνια ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της... καταδίκης του, ο Μπερλουσκόνι έφυγε για το αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στο Μιλάνο, όπου θα συναντηθεί με τα μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Καβαλιέρε είχε προγραμματίσει μια εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, την οποία όμως ακύρωσε, κατ 'εντολή των παιδιών του.

Νωρίτερα, ενώ είχε αρχίσει η διαδικασία ψηφοφορίας, ο Μπερλουσκόνι μίλησε σε υποστηρικτές του και είπε ότι η Γερουσία ψηφίσει την αποπομπή του, τότε η σημερινή ημέρα θα είναι "ημέρα πένθους" για τη δημοκρατία στη χώρα.

Ο 77χρονος πολιτικός υποσχέθηκε στους οπαδούς του ότι θα συνεχίσει να παλεύει για το καλό της χώρας του και εκτός των εδράνων της Γερουσίας και ορκίστηκε να παραμείνει στην πολιτική για να οδηγήσει το κόμμα του, τη Φόρτσα Ιτάλια, στη "μάχη για το καλό της Ιταλίας" .