Η Μέρκελ κάνει υποχωρήσεις αλλά οι Γερμανοί δεν θέλουν συνασπισμό

Στη θέσπιση γενικού κατώτατου μισθού στη Γερμανία- απαίτηση των Σοσιαλδημοκρατών για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας - φαίνεται ότι συμφωνεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Euronews, πρόκειται για μεμονωμένη παραχώρηση που κάνει η καγκελάριος , η οποία υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει την αύξηση των φόρων που πληρώνουν οι πιο πλούσιοι, ένα άλλο ζήτημα που θέτει το SPD στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Και ενώ οι δύο πλευρές προσπαθούν εναγωνίως να τα βρουν ώστε η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα, νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, δείχνει ότι μειώνεται το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι τάσσονται υπέρ του σχηματισμού "μεγάλου συνασπισμού".

H δημοσκόπηση έδειξε ότι το 55% όσων ρωτήθηκαν τάχθηκε υπέρ του μεγάλου συνασπισμού, σαφώς μειωμένο από το 66% που ήταν στις αρχές Οκτωβρίου.

Επίσης, 43% των Γερμανών εξέφρασαν την άποψη ότι η προκήρυξη νέων εκλογών θα ήταν καλή εξέλιξη για τη χώρα τους. Το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 31% τον Οκτώβριο.