Πραγματικός πρίγκηπας στη βάφτιση ο μικρός Γεώργιος

Σε αντίθεση με τον γάμο τους, αυτή τη φορά ο πρίγκηπας Ουίλιαμ και η Δούκισσα του Κέμπριτζ έδειξαν αποφασισμένοι να προστατέψουν τον γιο τους από τα φώτα της δημοσιότητας και έκαναν την βάφτιση του μικρού Γεωργίου σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

 Μόλις 21 καλεσμένοι, η Βασίλισσα Ελισάβετ, οι συγγενείς πρώτου βαθμού του πρίγκηπα και της Κέητ Μίντλετον και οι 7 νονοί - συγκεντρώθηκαν όλο χαμόγελα στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του  Μπάκιγχαμ για να ακούσουν και επισήμως το όνομα αυτού: George Alexander Louis (Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος). 

Ο μικρός ήταν άψογος καθ'ολη τη διάρκεια της λιτής τελετής. Δεν έκλαψε και δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου ενώ συνεχώς βρισκόταν ήρεμος στην αγκαλιά της μητέρας του. Είχε, όπως σχολίασαν αναλυτές του παλατιού, την συμπεριφορά ενός πραγματικού πρίγκηπα.

Όσο για το βαφτιστικό φορεματάκι του, ήταν πιστή αντιγραφή του βαφτιστικού ρούχου της μεγαλύτερης κόρη της Βασίλισσας Βικτωρίας, Βικτώρια-Αδελαΐδα (και προ-προ γιαγια του Γεωργίου), μοντέλο του 1841.

Αν και και η βάφτιση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, έξω από το Βασιλικό Παρεκκλήσι του Αγίου Ιακώβου, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς τουρίστες και φαν της  βασιλικής οικογένειας, για να δουν έστω από μακρυά τους αγαπημένους τους γαλαζοαίματους.