Σε νέα δίκη ο Μπερλουσκόνι για υπόθεση πολιτικής διαφθοράς

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πριν ακόμα "κρυώσει" η καταδικαστική απόφαση της  υπόθεσης Mediaset, όπου ο καβαλιέρε κρίθηκε ένοχος για φορολογική απάτη. 

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, αυτή τη φορά θα  δικαστεί με  την κατηγορία της δωροδοκίας ενός γερουσιαστή, το 2006, προκειμένου να συμμαχήσει μαζί του για να ρίξουν την τότε κυβέρνηση Προντι.

Συγκεκριμένα, ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για την καταβολή 3 εκατ. ευρώ στον γερουσιαστή της αριστερής πτέρυγας  Sergio De Gregorio , ο οποίος ήδη καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκισης , την προηγούμενη Τετάρτη.  

Η αποστασία του De Gregorio, αριστερός γερουσιαστής από τη Νάπολη, στο Λαό της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι  είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι, η οποία κατέρρευσε το 2008 και προκάλεσε τις εκλογές που έφεραν τον Μπερλουσκόνι στην εξουσία.

Η νέα δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας πρόκειται να αρχίσει στην Νάπολη την 11η Φεβρουαρίου 2014.

Ο Μπερλουσκόνι επιμένει ότι οι αλλεπάλληλες δίκες του οφείλονται σε αριστερούς δικαστές που θέλουν να τον καταστρέψουν πολιτικά ενώ έχει εφεσιβάλει πολλές άλλες καταδίκες του, π.χ. για πληρωμένο σεξ με ανήλικη (η γνωστή "ροζ" υπόθεση Ρούμπι-γκέητ).