Σε διαθεσιμότητα ο “χλιδάτος” επίσκοπος της Γερμανίας

Πριν λίγες ημέρες, ένας γερμανός καθολικός επίσκοπος είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη και είχε διχάσει την εκκλησία της χώρας του, εξαιτίας των αποκαλύψεων για τον υπερπολυτελή και προκλητικό τρόπο ζωής του. 

Ο επίσκοπος του Λίμπουργκ του κρατιδίου της Έσσης, Φραντς-Πέτερ Τέμπαρτς-φαν Ελστ, βρέθηκε στο Βατικανό, και για δύο ημέρες "λογοδοτούσε"  στην ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας, κυρίως για τις υπερβολικές δαπάνες για την ανακαίνιση της κατοικία του (περίπου  31 εκ. ευρώ).  

Μάλιστα, στις δαπάνες περιλαμβάνονται 15.000 ευρώ για μια μπανιέρα, 25.000 ευρώ για ένα τραπέζι συνεδριάσεων και  738.000 ευρώ για τον κήπο.

Τελικά, σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος - ο οποίος έιναι υπέρμαχος της λιτότητας των ιερέων- αποφάσισε να θέσει τον επίσκοπο σε διαθεσιμότητα και να απέχει από τα καθήκοντα του, μέχρι νεωτέρας.

Μάλιστα, το Βατικανό ζήτησε από τον Φραντζ Πέτερ Τέμπαρτζ-φον Ελστ να εγκαταλείψει την πόλη του Λίμπουργκ, για όσο διαρκεί ο έλεγχος των οικονομικών της επισκοπής από επιτροπή της γερμανικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κύκλους, η  απόφαση αυτή, αποτελεί ένα βήμα πριν την παραίτηση του επισκόπου, κάτι για το οποίο έχει δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις.