Άγριος ξυλοδαρμός διπλωμάτη στη Μόσχα

Άγρια ξυλοκοπήθηκε ένας Ολλανδός διπλωμάτης στη Μόσχα. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση αλλά οι δράστες παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής.

Το περιστατικό έρχεται μια εβδομάδα μετά από την επίσης άγρια επίθεση σε Ρώσο διπλωμάτη στη Χάγη. Άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του Ρώσου πρεσβευτή και τον είχαν χτυπήσει μπροστά στα μάτια των παιδιών του, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ρωσική αστυνομική πηγή είπε στο Interfax ότι ο Ολλανδός διπλωμάτης στη Μόσχα ανέφερε ότι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμά του, χτυπώντας τον και αφήνοντας "μια καρδιά με τα γράμματα LGBT" στον τοίχο του σπιτιού. Το LGBT είναι ένα αρκτικόλεξο που δηλώνει την ομοφυλοφιλική και τρανσέξουαλ κοινότητα. Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης , ανέφεραν ότι ο διπλωμάτης υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς. Πηγή της αστυνομίας στη Μόσχα είπε δε στο Interfax ότι δεν ζήτησε ιατρική περίθαλψη.

Η κλήτευση του Ρώσου πρεσβευτή από τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Φράνς Τίμερμανς όπως μετέδωσε το ολλανδικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, ήταν η τελευταία σε μια σειρά από διπλωματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της Ολλανδίας και της Ρωσίας.