Στον Πάπα θα λογοδοτήσει “επίσκοπος της πολυτέλειας”

Ενώπιον θεού και ανθρώπων - συγκεκριμένα του Καθολικού εκπροσώπου του επί γης - θα λογοδοτήσει ένας Γερμανός επίσκοπος, ο οποίος έχει προκαλέσει σάλο με τον πολυτελή τρόπο ζωής του, αλλά και τον αυταρχισμό του.

Ο επίσκοπος του Λίμπουργκ του κρατιδίου της Έσσης, Φραντς-Πέτερ Τέμπαρτς-φαν Ελστ, βρίσκεται ήδη στο Βατικανό,  για να λογοδοτήσει στην ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας για τις υπερβολικές δαπάνες για την ανακαίνιση της κατοικία του (περίπου  31 εκ. ευρώ). 

Αεροφωτογραφία από το "παλάτι" του επισκόπου

Επίσης, ο γερμανός ιερέας  με το παρατσούκλι "Ο επίσκοπος της πολυτέλειας", έχει κατηγορηθεί ότι έχει πει ψέματα σχετικά με το ύψος των δαπανών του για ακίνητα στο Λίμπουργκ.

Επιπλέον, ο επίσκοπος του Λίμπουργκ υπέβαλλε ψευδή υπεύθυνη δήλωση στο δικαστήριο του Αμβούργου, με την οποία αρνήθηκε ότι πέταξε με εισιτήριο πρώτης θέσης στην Ινδία, κάτι που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, όντως έπραξε. 

Τώρα, ο "επίσκοπος της πολυτέλειας" βρίσκεται στο παπικό κρατίδιο και περιμένει την απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος προάγει την λιτότητα και την ταπεινοφροσύνη στη ζωή των καθολικών ιερέων, δίνοντας ο ίδιος το καλό παράδειγμα. 

"Ο επίσκοπος έχει καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την υπηρεσία του ως επίσκοπος,  βρίσκεται στα χέρια του του Άγιου Πατέρα (Πάπα Φραγκίσκου)," ανέφερε σε ανακοίνωση της η επισκοπή του Λίμπουργκ.