Δείτε πως γιόρτασαν τα Θεοφάνεια οι Έλληνες στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Πλήθος Ελλήνων έσπευσε σήμερα 08.01.2017 στις πόλεις της Γερμανίας όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία του ελληνισμού όπως το Ντισελντορφ και η Φρανκφούρτη, για να γιορτάσει τη λαμπρή ημέρα της Ορθοδοξίας μας, τα Άγια Θεοφάνεια.

Ο νέος παπάς του Ντίσελντορφ, ο πατήρ Θεοφάνης, αποφάσισε για πρώτη φορά φετος να διοργανώσει την τελετή της ‘Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού’ στο Medienhafen (περιοχή του λιμανιού του Ντίσελντορφ) και συγκεκριμένα στην Julo-Levin-Ufer.
 
Στην τελετή παρευρέθη εκτός των άλλων, ο Δήμαρχος του Ντίσελντορφ, Thomas Geisel και ο Μητροπολίτης Γερμανίας, Αυγουστίνος. Η εκδήλωση αποτέλεσε σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους ομογενείς αλλά και για πολλούς Γερμανούς που παρακολούθησαν το ιερό αυτό μυστήριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Αγιασμός των Υδάτων (Θεοφάνεια) γίνεται, κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του νέου έτους (08.01.2017), καθώς σύμφωνα με το γερμανικό εορτολόγιο η ημέρα του Εορτασμού των Θεοφανείων δεν είναι αργία και ο εορτασμός στη Γερμανία γίνεται την αμέσως επόμενη Κυριακή. Φέτος εκτός του γενικού Προξένου και του Δήμαρχου της πόλης του Ντίσελντορφ έδωσαν το παρών και όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και φορέων.
 

Αρχικά, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και κατόπιν o Μέγας Αγιασμός σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με την ευσεβή συμμετοχή των πιστών, οι οποίοι στη συνέχεια παρακολούθησαν τη ρίψη και την τελετή της κατάδυσης του Σταυρού.

Παρόμοιας απήχησης ήταν και η ρίψη του Σταυρού στη Φρανκφούρτη όπου η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης εορτάστηκε με όλες τις πρέπουσες τιμές.

Παρακολουθήστε παρακάτω σχετικά βίντεο από την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού σε Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη.

 

 
Πηγή: allesgr.de