Ο αδελφός του μακελάρη του Βερολίνου ξεσπά: Του αξίζει κάθε καταδίκη

"Όταν είδα τη φωτογραφία του αδελφού μου στα μίντια, δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου"

Του αξίζει κάθε καταδίκη εάν είναι ένοχος, λέει ο αδελφός του Τυνήσιου που φέρεται ότι είναι εκείνος που έριξε το φορτηγό επάνω σε Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο με 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο Abdelkader Amri, αδελφός του επικηρυγμένου φυγά Anis Amri, ξεκαθαρίζει ότι η οικογένειά τους αποκηρύσσει την τρομοκρατία και υπονοεί ότι θα κόψουν κάθε δεσμό με τον 24χρονο αν αποδειχθεί ότι βρίσκεται πίσω από το πολύνεκρο χτύπημα. Μιλώντας από το σπίτι του στην Τυνησία, ο άλλος αδελφός του Anis, Ο 30χρονος Walid αναφέρει ότι έχει να μάθει νέα του αδελφού του εδώ και δυο εβδομάδες. Οι γονείς τους, που ζουν στην πόλη Oueslatia, κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του επικηρυγμένου με 100.000 ευρώ νεαρού.

"Όταν είδα τη φωτογραφία του αδελφού μου στα μίντια, δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Είμαι σε κατάσταση σοκ.. Δε μπορώ να πιστέψω ότι εκείνος έχει διαπράξει τέτοιο έγκλημα", λέει ο Abdelkader και προσθέτει "Αν είναι ένοχος, του αξίζει να καταδικαστεί. Απορρίπτουμε τους τρομοκράτες και τη τρομοκρατία- δεν συναναστρεφόμαστε με τρομοκράτες".

Ο Walid, εργάζεται ως οδηγό φορτηγού, σημείωσε ότι οι Anis έφυγε πρώτη φορά από την Τυνησία το 2011 για την Ιταλία "αλλά πάντα ήθελε να πάει στη Γερμανία για να βρει δουλειά. Τρία ή τέσσερα χρόνια αργότερα, τα κατάφερε" εξηγεί και συμπληρώνει "Μου έλεγε συχνά ότι δε μπορούσε να βρει διαμέρισμα στη Γερμανία και κοιμόταν αριστερά και δεξιά. Αλλά την τελευταία φορά που μιλήσαμε, πριν δυο εβδομάδες, είπε ότι όλα ήταν καλά". Ο 24χρονος προέρχεται από μια πολύτεκνη οικογένεια με 9 παιδιά "πάντα μας έστελνε χρήματα. Δε ξέρω που τα έβρισκε. Ζούμε σαν μια φυσιολογική οικογένεια" είπε και εξήγησε ότι η επικοινωνία με τον αδελφό του έγινε μέσω Facebook.