Παρίσι LIVE: Τουλάχιστον δύο νεκροί τζιχαντιστές – Σε εξέλιξη η επιχείρηση

Πιθανότατα τρεις σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - είναι οι νεκροί τζιχαντιστές στο Σεν Ντενί, εκ των οποίων μια γυναίκα που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, και άλλοι 5 συνεργοί του, από τα ξημερώματα της Τετάρτης βρίσκονταν ταμπουρωμένοι σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί - τρία χιλιόμετρα μακριά από το Stade de France, όπου την Παρασκευή ανατινάχθηκαν 3 τζιχαντιστές. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί, ενώ - κατά τη διάρκεια της πολύωρης μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης έγιναν 5 συλλήψεις υπόπτων, εκ των οποίων ένας τραυματισμένος και ένας είναι ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές ήδη πήραν δείγμα DNA από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με το France 2 TV

Ωστόσο, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ένας από τους δράστες των επιθέσεων της Παρασκευής, παραμένει ταμπουρωμένος. Η ταυτότητά του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. 

Οι νεκροί - τρεις σύμφωνα με ξένα μέσα- δεν έχουν αναγνωρισθεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι. 

Επίσης, τρεις αστυνομικοί και ένας περαστικός πολίτης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών

Σύμφωνα με την υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά στο CNΝ,  η επιχείρηση στο Σεν Ντενί βαίνει προς την ολοκλήρωσή της. 

Όλα πλέον συναινούν στο γεγονός ότι το Παρίσι είναι μία πόλη εντελώς διαφορετική μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής. 

Η μεγάλη επιχείρηση αντιτρομοκρατικής, αστυνομίας και στρατού ξεκίνησε στο βόρειο Παρίσι λίγο πριν τις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Η περιοχή γύρω από το διαμέρισμα που είχαν ταμπουρωθεί οι τζιχαντιστές αποκλείστηκε, τα σχολεία και το μετρό έκλεισε και άρχισε το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

 

ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ