Ουγγαρία: Τζιπ με πολυβόλα στο σημείο της σύγκρουσης με μετανάστες

Τζιπ του ουγγρικού στρατού με πολυβόλα έχουν εγκατασταθεί στο συνοριακό πέρασμα του Ρόζκε, στα σύνορα με τη Σερβία, που έγινε "αρένα" σφοδρών συγκρούσεων της αστυνομίας με τους μετανάστες. Στρατιώτες με μάσκες βρίσκονται σε επιφυλακή επάνω στα οχήματα.

Νωρίς το απόγευμα σκληρές συγκρούσεις ξέσπασαν στο σημείο όταν ομάδα των μεταναστών έδειξε "επιθετικές διαθέσεις", σύμφωνα με την αστυνομία και πέρασε στο ουγγρικό έδαφος. Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και αντλίες νερού.

Δείτε εδώ περισσότερα για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν

Δεκάδες μετανάστες πάντως κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της Ουγγαρίας και να διεισδύσουν στην ουγγρική επικράτεια από τη Σερβία. Οι μετανάστες κατάφεραν να παραβιάσουν τον φράκτη που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος δύο σημείων διέλευσης προς την Ουγγαρία.

Δείτε: Φωτογραφίες από τις σκληρές συγκρούσεις με μετανάστες στην Ουγγαρία

Είκοσι Ούγγροι αστυνομικοί και δύο παιδιά τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν.

"Θα επιδιορθώσουμε οριστικά τον φράκτη, θα τον ενισχύσουμε και θα προστατεύσουμε την ασφάλεια της Ουγγαρίας με κάθε νόμιμο μέσο" ανακοίνωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού της χώρας Ορμπάν.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι το Ρόζκε κλείνει για 30 μέρες.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης στον Τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε πως ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας σχετικά με το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο που υιοθέτησε η χώρα για να σταματήσει την εισροή μεταναστών.

Την Τρίτη η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορα της με την Σερβία για να εμποδίσει την πρωτόγνωρη εισροή μεταναστών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων κήρυξε τη χώρα σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της μαζικής μεταναστευτικής ροής".