Δακρυγόνα και νερό με πίεση κατά μεταναστών στα σύνορα ρίχνει η Ουγγαρία

Δακρυγόνα και νερό με πίεση από αντλίες έριξε η αστυνομία της Ουγγαρίας σε ομάδα μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία. Η αστυνομία ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η ομάδα των μεταναστών έδειξε "επιθετικές διαθέσεις" και παραβίασε συνοριακή πύλη.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters, μετέδωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, με τη στήριξη ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων με θωρακισμένα οχήματα και αντλίες νερού υπό πίεση, εφόρμησαν εναντίον μιας ομάδας μεταναστών στο σημείο διέλευσης του Ρόζκε. Οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στη σερβική πλευρά, πίσω από το μεταλλικό φράκτη που κατασκεύασαν οι ουγγρικές αρχές.

"Η αστυνομία λαμβάνει νόμιμα και αναλογικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορα του ουγγρικού κράτους και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης" επισήμαναν οι αρχές σε ανακοίνωση.

Oι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της ουγγρικής αστυνομίας, με την υποστήριξη αντλιών νερού υπό πίεση, παρατάχθηκαν λίγο νωρίτερα σε ένα σημείο διέλευσης στο Ρόζκε όπου πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν ζητώντας να τους επιτραπεί να διασχίσουν τα σύνορα με τη Σερβία, είχε γνωστοποιήσει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται στο σημείο.

Μετά τα επεισόδια, η Ουγγαρία ενημέρωσε τη Σερβία πως το συνοριακό πέρασμα κλείνει για 30 ημέρες.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε:

"Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οπλισμένοι με σωλήνες και ράβδους στη σερβική πλευρά των συνόρων οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και προσπαθούν να εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος. Μια ομάδα με επιθετικές διαθέσεις άγνωστων παράτυπων μεταναστών επιχειρεί να εισέλθει στην Ουγγαρία".