12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το σεξ

Μπορεί ο Άλφρεντ Κίνσεϋ αλλά και οι William Masters &Virginia Johnson να εντυπωσίασαν όλο τον κόσμο με τα όσα ανακάλυψαν και αποκάλυψαν σχετικά με το σεξ τις δεκαετίες 1950 και 1960 αλλά κάποιες πιο πρόσφατες ανακαλύψεις θα σόκαραν ακόμη και αυτούς.

Σίγουρα η σεξουαλικότητα είναι ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους τομείς της ανθρώπινης ζωής αλλά τα αχαρτογράφητα νερά της ακόμη παραμένουν πολλά.

Διαβάστε λοιπόν 12 πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ και είμαστε σίγουροι ότι θα θέλατε κιόλας.

1. Οι κύκλοι του φωτός επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα

Αρχικά οι γυναίκες είχαν περίοδο με τη νέα Σελήνη (οπότε είχε περισσότερο σκοτάδι τις νύχτες) και ωορρηξία με την Πανσέληνο. Όμως πια ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο τεχνητό φως και έτσι ο γυναικείος έμμηνος κύκλος δεν είναι πλέον συνδεδεμένος με τους κύκλους του φυσικού φωτός.

2. Μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος 5 έως 8 μέρες μετά το σεξ

Το ανδρικό σπέρμα παραμένει στο γυναικείο κόλπο ζωντανό από 5 μέχρι και 8 ολόκληρες μέρες μετά την επαφή κι έτσι μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο ακόμη και αν η επαφή δεν γίνει την ημέρα της ωορρηξίας.

3. Τα ψηλοτάκουνα επηρεάζουν το γυναικείο οργασμό

Μπορεί να συμβάλλουν θετικά στην... ανδρική φαντασία αλλά έχουν αρνητική επίδραση στο γυναικείο οργασμό. Λόγω της θέσης που βάζουν το πόδι τα τακούνια πιέζεται το πυελικό τμήμα. Έτσι αυτό δεν μπορεί να συρρικνωθεί περαιτέρω την ώρα της σεξουαλικής κορύφωσης. Και αυτή η συρρίκνωση σχετίζεται με τη σεξουαλική απόλαυση που έχει η γυναίκα.

4. Ο οργασμός κάνει τις γυναίκες πιο δημιουργικές

Είναι μια ανατροφοδοτούμενη διαδικασία: ο οργασμός κάνει τις γυναίκες πιο παραγωγικές, πιο δημιουργικές και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αλλά και οι γυναίκες που είναι σε δημιουργική φάση έχουν καλύτερους οργασμούς.

5. Τα αντισυλληπτικά διαστρεβλώνουν τη λίμπιντο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο γυναίκες που σταματούν τα αντισυλληπτικά να διαπιστώνουν ότι δεν ταιριάζουν με το σύντροφο τους. Και αυτό γιατί οι ορμόνες που τους δίνουν τα χάπια αλλάζουν τη βιοχημεία του σώματος τους και τις... παραπλανούν!

6. Κάποιες καρέκλες μπορεί να διεγείρουν σεξουαλικά τις γυναίκες...

Τα νεύρα που περνούν κάτω από τη λεκάνη ελέγχουν περιοχές όπως ο κόλπος, η κλειτορίδα και οι σφιγκτήρες του πρωκτού. Έτσι κάποια είδη καθίσματος καθώς και το πώς κάθεται μια γυναίκα πάνω σε αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε σεξουαλικό ερεθισμό.

7. ... αλλά και να επηρεάσουν αρνητικά τον οργασμό

Την ίδια στιγμή οι πολλές ώρες σε καθιστή στάση περιορίζουν το πυελικό τμήμα και τους προσαγωγούς, που επηρεάζουν τον οργασμό. Όσο οι μύες σφίγγονται λόγω των ωρών καθισιού συχνά οι γυναίκες δεν μπορούν να έχουν δυνατούς οργασμούς.

8. Οι γυναίκες έχουν 3 ερωτογενείς ζώνες

Αυτές είναι: η κλειτορίδα, το σημείο G και... τον τράχηλο της μήτρας! Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν και οι θηλές του στήθους είναι στη λίστα.

9. Κάθε γυναίκα έχει διαφορετική κατανομή των νευρικών απολήξεων του κόλπου

Κάτι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα! Η κατανομή των νευρικών απολήξεων είναι μοναδική για κάθε γυναίκα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαφέρουν οι τρόποι που κάθε γυναίκα έρχεται σε οργασμό.

10. Οι συσπάσεις του οργασμού είναι προσπάθεια της μήτρας να συγκεντρώσει το σπέρμα

Οι σπασμοί αυτοί έχουν ως στόχο να τραβήξουν προς τα μέσα, στο εσωτερικό της μήτρας, το σπέρμα που μπορεί να κύλισε προς την έξοδο του κόλπου μετά την επαφή.

11. Πιείτε νερό για καλύτερους οργασμούς

Ακριβώς επειδή το σώμα είναι κυρίως νερό, το πόσο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός επηρεάζει την ικανότητα επίτευξης οργασμού.

12. Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που δεν μπορεί να έχει οργασμό

Απολύτως καμία γυναίκα δεν γεννιέται με κάποιο συγγενές πρόβλημα που δεν της επιτρέπει να επιτύχει οργασμό. Οι ειδικοί λένε πως όλες οι γυναίκες είναι γενετικά προγραμματισμένες να έχουν οργασμούς αλλά κάποιες δεν ξέρουν πως να...βάλουν μπροστά το πρόγραμμα. 

Πηγή: healthland