Η NASA στέλνει στο διάστημα τρισδιάστατο εκτυπωτή εργαλείων

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει  να στείλει  έναν 3D εκτυπωτή στο διάστημα το επόμενο έτος, για να βοηθήσει τους αστροναύτες να κατασκευάζουν ανταλλακτικά και εργαλεία, σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.
Σύμφωνα με τη NASA, θα είναι η πρώτη φορά που ένα τρισδιάστατος εκτυπωτής θα  χρησιμοποιηθεί στο διάστημα, γεγονός που  θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κόστους των μελλοντικών αποστολών.

Η συσκευή θα πρέπει να αντέξει  τους κραδασμούς της απογείωσης και να λειτουργεί με ασφάλεια στο  κλειστό περιβάλλον του διαστημικού σταθμού.

"Φανταστείτε έναν αστροναύτη που χρειάζεται να κάνει μια άμεση  επισκευή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,από την οποία εξαρτάται η ζωή του" δήλωσε ο Aaron Kemmer, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Made in Space, που κατασκευάζει τον εκτυπωτή, σε μέγεθος φούρνου μικροκυμάτων.

"Αντί μόνο να ελπίζουν ότι τα απαιτούμενα εξαρτήματα και εργαλεία βρίσκονται στο σταθμό, δεν θα ήταν καλύτερα να μπορούσαν να τα εκτυπώσουν τρισδιάστατα τη στιγμή που τα χρειάζονται;" αναρωτήθηκε ρητορικά.