Είναι επίσημο: Δεν υπάρχουν Αρειανοί

Τον Αύγουστο του 2012, η NASA έστειλε στον Άρη το τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικό όχημα Curiosity, για να διαπιστώσει αν υπήρχε, υπάρχει ή αν θα μπορούσε να υπάρξει ζωή στον Κόκκινη Πλανήτη και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές θεωρίες.

Μετά από έναν χρόνο, τα τελευταία ευρήματα του οχήματος Curiosity καταδεικνύουν ότι η ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη δεν περιέχει μεθάνιο, ένα αέριο που αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη μικροβιολογικής δραστηριότητας (και άρα ζωής) , ακόμα και αν, κατά την προηγούμενη δεκαετία, οι επιστήμονες είχαν βρει ενδείξεις που συνέτειναν στην ύπαρξη μεθανίου. 

Καθώς η διάρκεια του μεθανίου στην ατμοσφαίρα του Άρη υποτίθεται ότι θα ήταν 200, οι επιστήμονες ήλπιζαν να βρουν ίχνη.  Όμως τα ευρήματα του Curiosity, τα οποία συγκεντρώνονται σε βάθος χρόνου οκτώ μηνών, δείχνουν πως το όποιο δείγμα μεθανίου εξαϋλώθηκε εντός λίγων ετών.

Έτσι, αν μέχρι τωρα ταυτίζαμε τους εξωγήινους με τους Αρειανούς, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας.

Πάντως, οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει οριστικά και η συλλογή δειγμάτων από τα πετρώματα και την ατμόσφαιρα του Άρη από το Curiosity,  συνεχίζεται.