Όσον αφορά στην πολιτική... this is a man's world και το αποδεικνύουν περίτρανα τα στατιστικά στοιχεία. Και αυτό δεν αφορά μόνο στην πρόσβαση στις πολιτικές θέσεις αλλά κυρίως τις γνώσεις ανδρών και γυναικών για την πολιτική.
Όπως έδειξε έρευνα σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ακόμα και στις πιο αναπτυγμένες και δημοκρατικές χώρες, όπου η ισότητα των δύο φύλων είναι γεγονός, οι γνωρίζουν λιγότερα πράγματα για την πολιτική από ό,τι οι άνδρες.
Οι ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Μέσων Ενημέρωσης Goldsmiths Leverhulme του πανεπιστημίου του Λονδίνου, που πραγματοποίησαν την έρευνα για λογαριασμό του Συμβουλίου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (ESRC) της Βρετανίας, συνέκριναν τις πολιτικές γνώσεις των δύο φύλων σε δέκα χώρες: Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κορέα, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία και Κολομβία. Διαπίστωσαν λοιπόν ένα αδιαμφισβήτητο χάσμα πολιτικών γνώσεων μεταξύ ανδρών-γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο. "Ένοχοι" για αυτό κρίθηκαν τα μέσα ενημέρωσης.
Το κεντρικό συμπέρασμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν ότι οι γυναίκες ξέρουν για την πολιτική λιγότερο από τους άνδρες, άσχετα με το πόσο ανεπτυγμένη και προοδευμένη είναι μια χώρα στα θέματα ισότητας των δύο φύλων. Είναι ενδεικτικό ότι σε μια χώρα πρωταθλήτρια παγκοσμίως στα δικαιώματα των γυναικών, τη Νορβηγία, το χάσμα πολιτικών γνώσεων μεταξύ ανδρών-γυναικών είναι μεγαλύτερο από ό,τι στη Νότια Κορέα, μια χώρα όπου η ισότητα των γυναικών δεν έχει προοδεύσει το ίδιο.
Έτσι, όπως αναφέρεται, κατά μέσο όρο στις δέκα χώρες της έρευνας οι γυναίκες δίνουν συνεντεύξεις ή χρησιμοποιούνται ως ειδησεογραφικές πηγές μόνο στο 30% των ειδήσεων στην τηλεόραση, ενώ το 70% αφορούν άνδρες. Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι προτιμούν να παίρνουν συνεντεύξεις από γυναίκες ή να τις χρησιμοποιούν ως ειδησεογραφικές πηγές όχι τόσο σε θέματα σκληρής πολιτικής ειδησεογραφίας, όσο σε θέματα όπως η οικογένεια, ο πολιτισμός, το λάιφ-στάιλ κ.α., που θεωρούνται πιο γυναικεία.