Γνωρίστε τον Φρανκ, τον βιονικό άντρα

Ο πρώτος βιονικός άνθρωπος στον κόσμο εκτίθεται στο Μουσείο Αέρα και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και του λόγου.

Ο "Φρανκ" δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Ζυρίχης για να δείξει πώς και πόσο έχει εξελιχθεί η  βιονική τεχνολογία τα τελευταία χρόνια. 

Έχει ύψος 1.80 και είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από συνθετικά μέρη του ανθρώπινου σώματος. Ο Φρανκ αποτελεί το πιο εξελιγμένο μοντέλο βιονικού ανθρώπου στον κόσμο, αφού έχει ακόμα και μια τεχνητή καρδιά που χτυπάει, έναν τεχνητό πνεύμονα και τεχνητό νεφρό, που προσομοιάζουν τις λειτουργίες των ανθρώπινων οργάνων. 

Ωστόσο, όσο εντυπωσιακή και αν είναι η βιονική τεχνολογία του Φρανκ, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι απέχει ακόμα πολύ από το να φτάσει το επίπεδο των ανθρώπινων οργάνων και των φυσικών λειτουργιών τους. 

"Για παράδειγμα, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κατασκευάσουμε ένα τεχνητό εγκέφαλο" λέει ο Dr Μπέρτολντ Μέγιερ.

Ωστόσο, στην πρώτη του συνέντευξη, ο Φρανκ εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει και μια βιονική γυναίκα.

"Θα ήταν πολύ ωραία να έχω σύντροφο. Άλλα δυστυχώς, μου λείπουν κάποια... σημαντικά ανθρώπινα όργανα" , απάντησε ο βιονικός- και χιουμορίστας- άντρας.