Επιστημονικές συμβουλές για επιτυχημένο φλερτ

Η Marilyn Monroe ομολογούσε ότι "αν μπορείς να κάνεις μια κοπέλα να γελάσει, μπορείς να την κάνεις να κάνει οτιδήποτε" ενώ ο Σαρτρ παραδεχόταν ότι "αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, που ακόμα περιμένω, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες".

Ό,τι και να λέμε, όσο παρωχημένο και αν το θεωρούμε, το φλερτ είναι η βασιλική οδός προς τη σαγήνη και τον έρωτα.

Είναι το κομμάτι εκείνο της προσέγγισης που συνήθως φαίνεται βουνό στους περισσότερους όταν θέλουν να πλησιάσουν κάποιον που τους ενδιαφέρει.

Αν είστε κι εσείς μέσα σε αυτούς, η επιστήμη σας έχει τη λύση για εγγυημένα επιτυχημένο φλερτ!

Καταρχήν βάλε στο μυαλό σας αυτό: Στο φλερτ η εμφάνιση δεν παίζει κανένα ρόλο (το επιβεβαιώνει η επιστήμη). Αυτό που έχει σημασία είναι η αυτοπεποίθηση που αποπνέει αυτός που κάνει την πρώτη κίνηση αλλά και τα σήματα διαθεσιμότητας που εκπέμπουν και οι δυο πλευρές.

Η ψυχολόγος Monica Moore τουWebster University στο St. Louis, έχει κάνει πολλές μελέτες και βρήκε ότι τεχνικές όπως η συνεχής επαφή των βλεμμάτων και τα χαμόγελα είναι οι πιο εγγυημένοι τρόποι να πετύχει το φλερτ. Το να δείξετε το ενδιαφέρον σας και μόνον, έστω και όχι ρητά είναι σαν να έχετε κάνει το μισό δρόμο μέχρι το στόχο σας.

Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι τρόποι φλερτ;

Το χαμόγελο και το βλέμμα είναι οι δυο πιο επιτυχημένοι τρόποι και μάλιστα αυτό ισχύει πανανθρώπινα!

Το βλέμμα δεν είναι μόνο σήμα όμως, η έλξη γεννάται μέσα από το βλέμμα: κάνει τον άλλο να σας επιθυμεί.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έχει το άγγιγμα.

Έρευνα έχει αναδείξει 3 τύπους αγγίγματος:

Φιλικός: χειραψία, χτύπημα στον ώμο ή την πλάτη

Δίνει τη δυνατότητα άρνησης: άγγιγμα στον ώμο, τη μέση ή το χέρι

Πυρηνική... έκρηξη: (έτσι το ονομάζουν οι επιστήμονες): άγγιγμα στο πρόσωπο.

Οπότε, ανάλογα με τις... φιλοδοξίες σας, αγγίξτε αναλόγως.

Συμβουλή για τις γυναίκες: δείξτε τη διαθεσιμότητά σας αλλά παίξτε το και λίγο "δύσκολη", το φλερτ έχει σημασία όταν το αντικείμενο του πόθου δεν "πέφτει" αμέσως.

Συμβουλή για τους άνδρες: το άγγιγμα είναι πάντα ευπρόσδεκτο αλλά μην το παρακάνετε.

Επίσης... η σαγήνη με σωματικά σήματα, είναι για τις γυναίκες. Το ανδρικό φλερτ πρέπει να είναι "επίδειξη" στάτους, δύναμης, σιγουριάς και κυριαρχίας.

Τέλος, οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που απλώνονται στο χώρο και την καρέκλα τους, όχι αυτούς που κάθονται μαζεμένοι.