Αφιερωμένο στα νέα, «άτρωτα» όπλα της Ρωσίας το διάγγελμα Πούτιν

Αφιερωμένο στα νέα, «άτρωτα» όπλα της Ρωσίας το διάγγελμα Πούτιν

Παρουσίασε τα νέα οπλικά συστήματα του ρωσικού στρατού, λέγοντας ότι οι Δυτικοί πλέον πρέπει «να ακούνε» την Ρωσία

Επί δύο ώρες παρουσίαζε σήμερα τα επιτεύγματα της Ρωσίας στον στρατιωτικό τομέα και τα νέα υπερσύγχρονα οπλικά της συστήματα ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια του σημερινού του διαγγέλματος.

Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της ομιλίας του στο οποίο αναφέρθηκε στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν  παρουσίασε τα νέα όπλα της Ρωσίας, τους «ανίκητους» πύραυλους, τα μίνι πυρηνοκίνητα υποβρύχια και εν γένει τα νέα οπλικά συστήματα του ρωσικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, λέγοντας ότι οι Δυτικοί πλέον πρέπει «να ακούνε» την Ρωσία.

«Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην οικονομία, στα οικονομικά μας ,στην αμυντική βιομηχανία, στον στρατό, η Ρωσία ήταν και εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν και προσέθεσε: «Τότε , το 2004, στην ουσία κανείς δεν ήθελε να συνομιλήσει μαζί μας, κανείς δεν μας άκουγε. Ακούστε μας λοιπόν τώρα!»

Συγκεκριμένα παρουσίασε τον νέο διηπειρωτικό πύραυλο «Αβανγκάρντ» που μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της γης και το νέο υπερηχητικό οπλικό σύστημα «Κινζάλ», το οποίο διαθέτει ήδη η Ρωσία και βρίσκεται ήδη όπως είπε από 1ης Δεκεμβρίου του 2017 σε ενεργό επιφυλακή στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια .

Ο ρώσος πρόεδρος κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι η «αυξανόμενη στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας δεν απειλεί κανέναν,» «ούτε η Ρωσία προτίθεται να επιτεθεί σε κανέναν». Παράλληλα όμως θεώρησε «χρέος του» να προειδοποιήσει την Δύση, λέγοντας ότι «η Ρωσία θα απαντήσει ακαριαία» σε όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί με όποιου είδους πυρηνικά όπλα εναντίον της ίδιας ή των συμμάχων της.

Αναφερόμενος στην αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι συνιστά μια σίγουρη εγγύηση για την ειρήνη στον πλανήτη «επειδή η ισχύς αυτή διατηρεί και θα συνεχίσει να διατηρεί την στρατηγική ισορροπία και την ισορροπία δυνάμεων σε όλο τον κόσμο». Επεσήμανε επίσης, ότι η ισχύς αυτή ήταν και παραμένει ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για την διεθνή ασφάλεια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και έως τις μέρες μας.