Πώς να ανάψετε φωτιά με μια πλαστική… σακούλα

Πώς να ανάψετε φωτιά με μια πλαστική… σακούλα

Δείτε το βίντεο

Ο Ροβινσώνας Κρουσος της σύγχρονης εποχής, αποκαλύπτει ένα απίστευτο τέχνασμα για τη δημιουργία φωτιάς χρησιμοποιώντας μόνο μια πλαστική τσάντα γεμάτη με νερό. Ο ισπανός Alvaro Cerezo έχει επισκεφθεί περισσότερες από 400 αχαρτογραφημένες περιοχές από τότε που αποφάσισε να... ανταλλάξει τον πολιτισμό με την επιβίωση σε παρθένες περιοχές από την ηλικία των 19.

Ο 36χρονος ζει πλέον συνοδεύοντας γενναίους παραθεριστές σε μακρινά νησιά της ερήμου για να επιβιώσουν για μέρες ή εβδομάδες κάθε φορά - και πρέπει πρώτα να δοκιμάσει εκείνος τις πιο επικίνδυνες τοποθεσίες.

Τώρα αποκαλύπτει ένα εκπληκτικά νέο βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος στην προσπάθεια να ανάψει φωτιά σε μια παραλία σε ένα ερημονήσι στις Φιλιππίνες, μέσα σε δευτερόλεπτα - χρησιμοποιώντας μόνο μια καθαρή πλαστική σακούλα γεμάτη με θαλασσινό νερό.

Στο απόσπασμα, ο Alvaro, από τη Μάλαγα, χρησιμοποιεί την πλαστική σακούλα με τον ίδιο τρόπο όπως ένα μεγεθυντικό φακό για να εντοπίσει τις ακτίνες καύσης του ήλιου πάνω στα ξερά φύλλα καρύδας.

«Έχω χρησιμοποιήσει τη μέθοδο αυτή για να ανάψω φωτιά πολλές φορές. Οι άνθρωποι συνήθως εκπλήσσονται με τη χρήση της σακούλας...

Δείτε το βίντεο: