Ο ρώσος πιλότος που ανατινάχτηκε με χειροβομβίδα αντί να πέσει στην ISIS

Ο ρώσος πιλότος που ανατινάχτηκε με χειροβομβίδα αντί να πέσει στην ISIS

Δείτε τα βίντεο

Ήρωας θεωρείται ο ρώσος πιλότος που σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη του αεροσκάφους του στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τα τοπικά μίντια, ο 33χρονος χειριστής του SU-25 εκτινάχθηκε από το κάθισμά του και όταν προσγειώθηκε στο εχθρικό έδαφος επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με μια χειροβομβίδα και λίγο πριν τραβήξει την περόνη φώναξε «αυτό είναι για τους δικούς μας!» ενώ περιβάλλεται από τζιχαντιστές.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο πιλότος  μεγάλος Roman Filipov ακούγεται να λέει με δάκρυα στα μάτια τα παραπάνω λόγια στα ρώσικα, καθώς περίπου δέκα ένοπλοι άνδρες πλησιάζουν τη θέση του πίσω από ένα βράχο. Ακολουθεί μια έκρηξη  και ο καπνός αυξάνεται καθώς μερικοί από τους επιτιθέμενους πέφτουν πίσω.

Οι μαχητές του ISIS άνοιξαν πυρ εναντίον του, ενώ έπεφτε στο έδαφος με το αλεξίπτωτο αλλά κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια, σύμφωνα με το απόσπασμα. Ο 33χρονος πιλότος, ο οποίος βρισκόταν ακόμα σε επαφή με τη βάση του στο Khmeimim, αναφέρθηκε ότι πυροβόλησε δύο τζιχαντιστές με το όπλο του καθώς πλησίαζαν οι διώκτες του. Αλλά συνειδητοποιώντας το πόσο απελπιστική ήταν η κατάστασή του έβγαλε την περόνη από τη χειροβομβίδα και σκότωσε τον εαυτό του.