Η μεγάλη απόδραση των μπαμπουίνων χτύπησε συναγερμό στο Παρίσι

Η μεγάλη απόδραση των μπαμπουίνων χτύπησε συναγερμό στο Παρίσι

Εκκενώθηκε ολόκληρος ο ζωολογικός κήπος

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο Ζωολογικό Πάρκο του Παρισιού καθώς περίπου 50 μπαμπουίνοι έκαναν τη μεγάλη… απόδραση και βγήκαν από τα κλουβιά τους μπαίνοντας στις περιοχές όπου κυκλοφορούν οι επισκέπτες.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η εκκένωση έγινε για προληπτικούς λόγους.

Η απόδραση έγινε αντιληπτή νωρίς το μεσημέρι από έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος είδε έναν μπαμπουίνο που είχε φθάσει στον διάδρομο που χρησιμοποιεί το προσωπικό, επισήμανε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Η διοίκηση του πάρκου έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις καλώντας την αστυνομία και την πυροσβεστική.

«Παράλληλα οργανώθηκε από την αστυνομία και την πυροσβεστική η εκκένωση των επισκεπτών, με τη βοήθεια του προσωπικού του Ζωολογικού Κήπου του Παρισιού» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση. «Τα ζώα δεν είχαν ποτέ πρόσβαση στους χώρους περιήγησης των επισκεπτών του πάρκου, δεν υπήρξε καμία επαφή με το κοινό» διαβεβαίωσε ο ζωολογικός κήπος.

«Έκτοτε, οι μπαμπουίνοι μεταφέρθηκαν στα κλουβιά τους στο Grand Rocher, με εξαίρεση 4 εξ αυτών που εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του περιφραγμένου χώρου τους, σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση το κοινό» συμπλήρωσε ο ζωολογικός κήπος.

Οι μπαμπουίνοι ενδέχεται να εμφανίσουν επιθετική συμπεριφορά εναντίον των ανθρώπων.

Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός την υπόλοιπη ημέρα.