Αυτό είναι το καλύτερο άλογο κούρσας στον κόσμο

Αυτό είναι το καλύτερο άλογο κούρσας στον κόσμο

Τον περιμένει μια νέα καριέρα ως επιβήτορας

Μπορεί να έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση - προς ανακούφιση των αντιπάλων του- αλλά αυτό δε φρενάρει τον Arrogate να σαρώνει τις διακρίσεις. Το αμερικανικό πουλάρι κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αλόγου κούρσας του Longines World για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε μια λαμπρή τελετή απονομής βραβείων στο ξενοδοχείο Claridge του Λονδίνου την Τρίτη.

Το εκπαιδευμένο αστέρι του Bob Baffert κέρδισε την υψηλότερη τιμή του Flat Racing που πέρασε μπροστά από την Αυστραλιανή φοράδα Winx, η οποία έχει κερδίσει σε 22 αγώνες.

Το Arrogate, το οποίο ανήκει στις Juddmonte Farms, υπερασπίστηκε τον τίτλο του όταν κέρδισε στο Classic Cup 2016, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Pegasus τον Ιανουάριο του 2017. Στη συνέχεια πήγε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ντουμπάι τον Μάρτιο, μετά την ανάκαμψη του από μια αργή εκκίνηση, ολοκληρώνοντας ένα στράικ με επτά συνεχόμενες νίκες οι οποίες τον κατέταξαν στην κορυφή του κόσμου των ιπποδρομιών - δεν έγινε τυχαία το πιο ακριβό άλογο κούρσας στον κόσμο.

«Δε μπορώ να το πιστέψω... Βλέπω την κούρσα ξανά και ξανά», είπε με ενθουσιασμό ο αναβάτης του Arrogate, Bob Baffert μετά τη σημαντική νίκη τους στο Ντουμπάι.

Ο Arrogate έχει μεταφερθεί στις φάρμες της Juddmonte Farms στο Κεντάκι των ΗΠΑ, όπου θα ξεκινήσει νέα καριέρα ως επιβήτορας.