Αυτή είναι η αγαπημένη γυναικεία μπάντα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Αυτή είναι η αγαπημένη γυναικεία μπάντα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγιάνγκ

Πριν από δυο εβδομάδες, Βόρεια και Νότια Κορέα βρίσκονταν σε κατάσταση ψύχους και τώρα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκέφτεται να στείλει προς τα νότια την αγαπημένη του μπάντα. Καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ των δύο χωρών - μετά από μια ξαφνική επανάσταση που έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα - ένα απίθανο πρόσωπο εμφανίστηκε στη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, καθώς οι διπλωμάτες κάθονταν μαζί τη Δευτέρα: η Hyon Song Wol, μέλος του girl band, Moranbong και αγαπημένου του βορειοκορεάτη ηγέτη (φωτογραφία κάτω).

Η παρουσία της Hyon υποδηλώνει ότι τα μέλη της Moranbong μπορεί να εμφανιστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα στην Πιονγιάνγκ της Νότιας Κορέας.
Η Πιονγιάνγκ και η Σεούλ συζητούν επί του παρόντος εάν θα κατεβάσουν κοινή ομάδα χόκεϊ επί πάγου για τους αγώνες, την πρώτη φορά που οι δύο χώρες θα αγωνιστούν με κοινή σημαία.
Αντιπροσωπείες των δύο χωρών συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν την αποστολή καλλιτεχνών από τον Βορρά στους Αγώνες. Η Πιονγκγιάνγκ είπε ότι θα στείλει μεταξύ άλλων αθλητές, μαζορέτες και περφόρμερ στους Αγώνες, κατά τις πρώτες επίσημες συνομιλίες που είχε με τον Βορρά εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Το γκρουπ Moranbong σχηματίστηκε το 2012 από τον ίδιο τον Κιμ και συχνά εμφανίζονται φορώντας στρατιωτικές στολές και τραγουδούν άσματα με θέματα όπως το γλυκό χαμόγελο του αυταρχικού ηγέτη. «Πώς μπορεί να είναι τόσο ευγενικός», λέει για παράδειγμα ένα τραγούδι.

Η μπάντα χρησιμοποιήθηκε ακόμα και για διπλωματικούς λόγους κατά το παρελθόν, όταν ελήφθηκε η απόφαση να στείλει στο Πεκίνο το 2015 - κάτι που θεωρήθηκε από πολλούς ως ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας έβγαιναν από τη κατάψυξη. Η συναυλία όμως αργότερα ακυρώθηκε.