Μπαράζ γάμων ομόφυλων ζευγαριών μετά τα μεσάνυχτα

Μπαράζ γάμων ομόφυλων ζευγαριών μετά τα μεσάνυχτα

Θρησκευτικές οργανώσεις και συντηρητικοί βουλευτές αντιτάχθηκαν σθεναρά στους γάμους

Άνοιξε ο δρόμος για τους γάμους ομοφυλόφιλων στην Αυστραλία και οι πρώτες τελετές έλαβαν χώρα μετά από την υπογραφή σχετικής νομοθεσίας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μεταξύ των πρώτων ζευγαριών που αντάλλαξαν όρκους, ο ήταν και ο σπρίντερ Craig Burns και ο σύντροφός του, ο αθλητής Luke Sullivan, που παντρεύτηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Κι αυτό γιατί μόλις πέρασαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και μπήκε η Τρίτη, δεκάδες ομόφυλα ζευγάρια δέθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε όλη την Αυστραλία, την 26η χώρα στον κόσμο που προχωρεί στην κίνηση αυτή.

«Ήταν μαγικό» δήλωσε η Diana Ribeiro μετά τον γάμο της με τη Deanne Ribeiro το πρώτο λεπτό της Τρίτης. «Για μένα, η Deanne ήταν πάντα η γυναίκα μου, η αγάπη της ζωής μου και αυτό που έγινε σήμερα δεν θα το αλλάξει αυτό, στην πραγματικότητα είναι θέμα ισότητας και νομιμότητας».

Η βουλή της Αυστραλίας ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφύλων τον Δεκέμβριο, έπειτα από εθνική έρευνα που έδειξε πως η πλειοψηφία των πολιτών ήταν υπέρ της κίνησης αυτής. Οι πανηγυρισμοί, η ικανοποίηση και η ανακούφιση, όταν πέρασε ο νόμος, ήταν ατελείωτοι. Σε ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας, η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη μέχρι και πριν από μόλις 20 χρόνια.

Θρησκευτικές οργανώσεις και συντηρητικοί βουλευτές αντιτάχθηκαν σθεναρά στους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.