Παιδιά και ενήλικες κάηκαν ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους στο Μπρονξ

Παιδιά και ενήλικες κάηκαν ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους στο Μπρονξ

Τραγωδία από πυρκαγιά σε πολυκατοικία - Δύο από τους νεκρούς βρέθηκαν μέσα σε μια μπανιέρα

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τρία παιδιά και ένα βρέφος, ενώ τέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, στην περιοχή Μπέλμοντ  που είναι γνωστή ως η «Μικρή Ιταλία», πλάι στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ και το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.

«Πέθαναν άνθρωποι σε διάφορους ορόφους του κτιρίου, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονταν από το 1 ως τα 50» έτη, είπε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους δημοσιογράφους. «Σε μια υπηρεσία που ασφαλώς δεν συναντά για πρώτη φορά μια τραγωδία, είμαστε σοκαρισμένοι για τις ζωές που χάθηκαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τρία κοριτσάκια ηλικίας ενός, τριών και επτά ετών, καθώς και ένα αγοράκι επτά ετών έχασαν τη ζωή τους σ' αυτή την πυρκαγιά, τη χειρότερη που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην πόλη.

Οκτώ ενήλικες --τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες-- βρήκαν επίσης τον θάνατο στην πυρκαγιά, η ακριβής αιτία της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Δύο από τους νεκρούς βρέθηκαν μέσα σε μια μπανιέρα, μετέδωσε το καλωδιακό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NY1.

Τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και «δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οι αρχές ανέφεραν πως οι πυροσβέστες διέσωσαν 12 ενοίκους του κτιρίου.

Η Νέα Υόρκη πλήττεται από κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και ισχυρούς ανέμους, που σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ενίσχυσαν τις φλόγες μέσα στο κτίριο όταν οι ένοικοι άνοιξαν πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλέιζιο,  ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πυρκαγιάς είναι ένας από τους βαρύτερους εδώ και «πάρα πολλά χρόνια» στη Νέα Υόρκη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές στη Νέα Υόρκη το 2016 μειώθηκε στους 48, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 100 ετών, αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικά στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης. Τα επίσημα στοιχεία για το 2017 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.