Αφαίρεσαν 263 νομίσματα, ξυραφάκια και καρφιά από το στομάχι του!

Αφαίρεσαν 263 νομίσματα, ξυραφάκια και καρφιά από το στομάχι του!

Μια ασυνήθιστη επέμβαση

Ο Ινδός Maksood Khan, επισκέφτηκε το γιατρό του παραπονούμενος για κοιλιακό πόνο... Τι ακριβώς είχε; Όπως φαίνεται, είχε καταπιεί ένα μίνι... θησαυρό με σχεδόν 6 κιλά μεταλλικά αντικείμενα στο στομάχι του.

Ο 28χρονος άντρας, οδηγός το επάγγελμα, από την περιοχή Satna στην κεντρική πολιτεία Madhya Pradesh, έγινε δεκτός στο νοσοκομείο Sanjay Gandhi στις 19 Νοεμβρίου. Οι γιατροί αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, μέχρι που οι εξετάσεις αποκάλυψαν το περιεχόμενο του στομάχου του.

«Έπειτα από τη γενική εξέταση, διαπιστώσαμε ότι είχε λοίμωξη στην κοιλιακή χώρα και χαμηλή αρτηριακή πίεση... Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Δρ. Priyank Sharma, ο οποίος ήταν εκείνος που πραγματοποίησε την επέμβαση. Σύντομα ανακάλυψαν ότι η αιτία του πόνου του ήταν πολύ πιο σοβαρή.

«Είχαμε υποψίες ότι υπήρχε κάτι άλλο επειδή η οικογένειά του είχε εκφράσει αμφιβολίες ότι κατανάλωνε αφύσικα πράγματα. Έτσι κάναμε μια ακτινογραφία και υπερηχογράφημα κοιλιάς», πρόσθεσε. Οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν την παρουσία πολλών μεταλλικών αντικειμένων στο στομάχι του - από νομίσματα έως λεπίδες ξυραφιών.

Ο Khan υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 24 Νοεμβρίου για να αφαιρεθούν τα αντικείμενα: «Ανακαλύψαμε στο στομάχι του παξιμάδια, αλυσίδες, 263 νομίσματα και περίπου 100 καρφιά. Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε τρεις ώρες...», δήλωσε στο CNN ο Δρ. APS Gaharwal, επικεφαλής του τμήματος γενικής χειρουργικής.