Ο Πουτζντεμόν πάει στη Μαδρίτη να πει στο Ραχόι για την Καταλονία

Ο Πουτζντεμόν πάει στη Μαδρίτη να πει στο Ραχόι για την Καταλονία

Απόπειρα να ανακληθεί η απόφαση για την αυτονομία της Καταλονίας

Κρίσιμες μέρες ή για την ακρίβεια ώρες για τις εξελίξεις στην Καταλονία. Ο Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν πιθανόν να βρεθεί αύριο Πέμπτη στη Μαδρίτη για να εξηγήσει απευθείας στον ίδιο τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, τη θέση της καταλανικής ηγεσίας για την ανεξαρτησία της περιφέρειας. Ο Πουτζντεμόν θα προσπαθήσει να ανακαλέσει ο Ραχόι την απόφαση να περιστείλει την αυτονομία της Καταλονίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εμφάνιση του Πουτζντεμόν ενώπιον της ισπανικής Γερουσίας δείχνει ότι πλέον είναι απίθανο να ανακηρύξει ανεξαρτησία ή να προκηρύξει εκλογές, όπως είχαν εκτιμούσαν μέχρι σήμερα αρκετοί πολιτικοί αναλυτές.

Πάντως η αυτονομία στη διοίκηση της Καταλονίας περιστέλλεται την Παρασκευή, οπότε μετά ο Καταλανός ηγέτης δεν θα έχει δικαιοδοσία πλέον.

Η Ισπανία περνά τη χειρότερη πολιτική κρίση στην μετά Φράνκο ιστορία της. Η σύγκρουση Μαδρίτης – Καταλονίας έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις υπόλοιπες περιφέρειας της χώρας ενώ με βλέμμα αγωνίας κοιτά και όλη η Ευρώπη υπό το φόβο πυροδότησης και άλλων αυτονομιστικών κινημάτων.