Θλίψη για τον θάνατο του θρυλικού ροκά Τομ Πέτι

Θλίψη για τον θάνατο του θρυλικού ροκά Τομ Πέτι

Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός - τον Σεπτέμβρι ο Πέτι είχε δώσει τρεις συναυλίες με το συγκρότημά του στο Λος Άντζελες

Συγκινημένη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ αλλά και η παγκόσμια ροκ κοινότητα αποχαιρετά σήμερα τον θρυλικό ροκά Τομ Πέτι, που πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 66 ετών, από καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με το TMZ, ο τραγουδιστής από την Κυριακή, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - παρέμενε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη.

Τελικά, η οικογένειά του τον άφησε να πεθάνει, καθώς ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

«Εκ μέρους της οικογένειας τους θα ήθελα να ανακοινώσω τον θάνατα του αγαπημένου μας πατέρα, συζύγου, αδελφού και φίλου Τομ Πέτι. Υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του στο Μάλιμπου της Καλιφόρνιας τις πρωινές ώρες και αμέσως έγινε η μεταφορά του στο UCLA Medical Center όπου δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατήθεί στην ζωή», ανακοίνωσε ο μάνατζερ του, Τόνι Δημητριάδης (Tony Dimitriades).

Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός - τον Σεπτέμβρι ο Πέτι είχε δώσει τρεις συναυλίες με το συγκρότημά του, Tom Petty and the Heartbreakers) στο Λος Άντζελες.

Ο Πέτι, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη διάρκεια της καριέρας του - ειδικά τις δεκαετίες του '60 και του '70, πουλώντας περισσότερα από 80 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Το 2002 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους μουσικούς της ροκ σκηνής.