Μόλυνε με θανατηφόρο ουσία βρεφικές τροφές και ζητά λύτρα!

Μόλυνε με θανατηφόρο ουσία βρεφικές τροφές και ζητά λύτρα!

Σε πανικόβλητους ρυθμούς η απόσυρση των τροφών από τα σούπερ μάρκετ

Σε πανικόβλητους ρυθμούς, τα σούπερ μάρκετ μεγάλων αλυσίδων της Γερμανίας αποσύρουν βρεφικές τροφές αφού ένας εκβιαστής μόλυνε βρεφικές τροφές με ουσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και τον θάνατο βρεφών και μικρών παιδιών.

Ο άνδρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, μόλυνε τις τροφές και κατόπιν τοποθέτησε στα ράφια τα επιμολυσμένα προϊόντα. Κατόπιν έστειλε επιστολή στις εταιρίες Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Mueller, Edeka, Norma και Rewe, με την οποία ζητούσε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έβαλε τις τροφές στα ράφια αργά το Σάββατο, ώστε να μην πωληθούν αλλά να μπορεί να εκβιάσει τις εταιρείες.

Η αστυνομία απέσυρε άμεσα όλα τα σχετικά προϊόντα από τα ράφια και έχει ήδη διαπιστώσει πρόβλημα σε πέντε βαζάκια βρεφικής τροφής, στα οποία βρέθηκε ουσία από την ομάδα των γλυκολών.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα η αστυνομία της περιοχής, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός άνδρα από κάμερα ασφαλείας, τον οποίο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε «αδίστακτο». Από τις αρχές του κρατιδίου ζητήθηκε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και να παρατηρούν αν οι συσκευασίες φαίνονται κατά οποιονδήποτε τρόπο αλλοιωμένες. Τονίστηκε πάντως ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή υστερίας.