Μειώνεται το επίπεδο κινδύνου στη Βρετανία, από «κρίσιμο» σε «σοβαρό»

Μειώνεται το επίπεδο κινδύνου στη Βρετανία, από «κρίσιμο» σε «σοβαρό»

Συνελήφθη και δεύτερος άνδρας για την επίθεση της Παρασκευής στο Πάρσονς Γκριν

Η Βρετανία μείωσε το επίπεδο κινδύνου εθνικής ασφάλειας από «κρίσιμο» σε «σοβαρό» σήμερα, μετά την πρόοδο των ερευνών σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

«Μετά την επίθεση στο Πάρσονς Γκριν την περασμένη Παρασκευή, η αστυνομία έχει κάνει καλή πρόοδο στην εν εξελίξει επιχείρησή της», δήλωσε η Ραντ, και πρόσθεσε: «Το Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας, που εξετάζει το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται η Βρετανία, αποφάσισε να χαμηλώσει το επίπεδο αυτό από κρίσιμο σε σοβαρό».

Το επίπεδο είχε αυξηθεί σε «κρίσιμο» (που σημαίνει ότι αναμενόταν άμεσα επίθεση) την Παρασκευή, μετά την έκρηξη βόμβας που τραυμάτισε 30 ανθρώπους στο μετρό του Λονδίνου. Το «σοβαρό» επίπεδο σημαίνει ότι μία επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Εν τω μεταξύ, και δεύτερος άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία για την επίθεση στο Πάρσονς Γκριν, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Ο άνδρας, που είναι 21 ετών, συνελήφθη στο προάστιο Χάουνσλοου του δυτικού Λονδίνου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία. Κρατείται βάσει του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας και έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο είχε συλληφθεί και ένας 18χρονος στο Ντόβερ, μία σύλληψη που κατά την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας είναι «πολύ σημαντική».