Θυμάστε την Τανσού Τσιλέρ; Ο Ερντογάν την προορίζει για αντιπρόεδρο του ΑΚΡ

Θυμάστε την Τανσού Τσιλέρ; Ο Ερντογάν την προορίζει για αντιπρόεδρο του ΑΚΡ

Στα 71 της σήμερα, η Τουρκάλα πρωθυπουργός της κρίσης στα Ίμια, θεωρείται γερό πολιτικό χαρτί στην κούρσα των επόμενων προεδρικών

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω της Μεράλ Αξενέρ -  πρώην υπουργό Εσωτερικών την περίοδο 1996-1997 και βουλευτή την περίοδο 2007-2015-  που ήρθε σε ρήξη με τον αρχηγό του κόμματος των «γκρίζων λύκων» (MHP) που την «φιλοξενούσε» και εξήγγειλε την δημιουργία δικού της κόμματος.

Η πολιτικός θεωρείται από πολλούς η πιο σημαντική αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του και σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή που μίλησε στο Newsbeast.gr, ο Ερντογάν και οι «σύμμαχοι» του ψάχνουν το… γυναικείο αντίδοτο ενάντια στην Αξενέρ.

Το όνομα που ακούγεται πολύ έντονα είναι εκείνο μια παλιάς γνώριμης των Ελλήνων από την δεκαετία του '90: της Τανσού Τσιλέρ, της μοναδικής πρωθυπουργού της Τουρκίας, μέχρι σήμερα, που συνέδεσε το όνομά της με την κρίση των Ιμίων.

Στα 71 της σήμερα, η Τσιλέρ εξετάζεται από τους κύκλους του Ερντογάν, ως η μοναδική δυναμική γυναικεία φιγούρα που θα μπορούσε σαν «κεραυνός», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η διπλωματική πηγή, να πλήξει την ανοδική πορεία της Αξενέρ.

Μάλιστα, ο Ερντογάν θέλει να την προωθήσει στην αντιπροεδρία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ώστε να προσελκύσει μεγαλύτερες μάζες και να κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές.