Δανός ιδιοκτήτης υποβρύχιου: Έτσι την πέταξα στη θάλασσα

Δανός ιδιοκτήτης υποβρύχιου: Έτσι την πέταξα στη θάλασσα

Η δίκη του 46χρονου επιχειρηματία για τον τραγικό θάνατο της σουηδής δημοσιογράφου

Ο θάνατος της σουηδής δημοσιογράφου Kim Wall οφείλεται σε ατύχημα, αυτό πάντως ισχυρίζεται ο Δανός κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του υποβρυχίου Peter Madsen. Ο 46χρονος άντρας εξήγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ενώ κρατούσε την καταπακτή, βάρους 70 κιλών, και η άτυχη ρεπόρτερ τον ακολουθούσε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε το βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι της τραυματίζοντας την θανάσιμα.

Ακολούθως, ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να «θάψει» την 30χρονη στη θάλασσα και πως είχε σκοπό να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το ακέφαλο πτώμα της νεαρής δημοσιογράφου εντοπίστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης πριν από περίπου δυο εβδομάδες ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις 11 Αυγούστου έπειτα από ρεπορτάζ που έκανε στο ιδιωτικό υποβρύχιο Nautilus. Μετά την φρικτή αποκάλυψη, ο Δανός εφευρέτης και ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus, Peter Madsen συνελήφθη και κατηγορείται πλέον για φόνο.

Ο Madsen αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι «έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο» με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα. Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

Στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη του στην Κοπεγχάγη, ο 46χρονος εξήγησε πως μετά το ατύχημα η 30χρονη άρχισε να αιμορραγεί ακατάπαυστα. «Ήταν ένα φρικτό ατύχημα, μια καταστροφή, κανένας γιατρός δε θα μπορούσε να τη σώσει. Σχηματίστηκε μια λίμνη αίματος εκεί όπου έπεσε. Έπιασα το λαιμό της και δεν είχε καθόλου σφυγμό». Όσο γιατί επέλεξε να ξεφορτωθεί το πτώμα στη θάλασσα, κατέθεσε πως πανικοβλήθηκε και αποφάσισε πετάξει τη σορό στο νερό και να βυθίσει το υποβρύχιο, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

«Δεν ήθελα ένα πτώμα στο υποβρύχιο. Έδεσα ένα σχοινί γύρω από τα πόδια της και την έσυρα έξω. Αποφάσισα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω πια τη ζωή που ζούσα...».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Guardian, το 2015 ο Madsen είχε στείλει ένα sms σε δυο μέλη του πληρώματος, γράφοντας πως το Nautilus είναι καταραμένο. «Η κατάρα είμαι εγώ», έγραφε. «Δεν θα υπάρχει ειρήνη στο υποβρύχιο όσο υπάρχω εγώ».