Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό
Μια ανακάλυψη από έναν Ελβετό κατασκευαστή σοκολάτας δίνει χρώμα και γεύση στη βιομηχανία πέρα από τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή.
Η Barry Callebaut AG, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής κακάου στον κόσμο, έρχεται με το πρώτο νέο φυσικό χρώμα για σοκολάτα από τότε που η Nestle SA ξεκίνησε να κατασκευάζει μπάρες από λευκή σοκολάτα πριν από 80 χρόνια περίπου. Ενώ έχει ροζ χρώμα και φρουτώδη γεύση, η εταιρεία που εδρεύει στη Ζυρίχη προτιμά να την αναφέρει ως «σοκολάτα ρουμπινιού».
Το νέο προϊόν μπορεί να συμβάλει στην τόνωση των πωλήσεων, με την παγκόσμια αγορά σοκολάτας, να ελπίζει ότι έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο. Καθώς η Hershey κόβει το 15% του προσωπικού της και η Nestle προσπαθεί να πουλήσει το αμερικανικό κομμάτι της στην παραγωγή σοκολάτας, η σοκολάτα- ρουμπίνι αυξάνει την πιθανότητα η προχεσής μέρα του Αγίου Βαλεντίνου να ξημερώσει με ράφια καταστημάτων γεμάτα από καρδιές ροζ σοκολάτας.
Η καινοτομία, βασισμένη σε ένα ειδικό είδος κακάο, έρχεται μετά από περίπου μια δεκαετία ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Chief Executive Officer Antoine de Saint-Affrique. Η σοκολάτα, που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη την Τρίτη, έχει μια φυσική γεύση φρούτων που είναι ξινή και γλυκιά, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στη Ζυρίχη, η οποία εργάζεται στο παρασκήνιο για να παράγει σοκολάτα που πωλείται από όλους τους μεγάλους παραγωγούς, όπως οι Hershey Co. και Cadbury.
Ενθουσιασμένος φάνηκε και ο εμπειρογνώμονας σοκολάτας Agnus Kennedy ο οποίος μιλώντας στη Sun εκτίμησε, πως ακριβώς επειδή είναι τόσο ελαφριά και φρουτώδης, κάποιος μπορεί να παρασυρθεί πολύ εύκολα και να φάει μεγαλύτερή ποσότητα απ΄ότι από τα άλλα τρία είδη σοκολάτας.
Σημειώνεται πως η νέα «κόκκινη σοκολάτα» οφείλει το χρώμα της αποκλειστικά στους κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται και στην ειδική επεξεργασία που γίνεται και όχι σε χρωστικές ενώ φυσική είναι και η γεύση της αφόυ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλίες μούρων ή άλλων φρούτων.