Το πραγματικό πρόσωπο της κατάθλιψης δεν έχει συγκεκριμένη όψη

Το πραγματικό πρόσωπο της κατάθλιψης δεν έχει συγκεκριμένη όψη

Οι φωτογραφίες μιας 24χρονης που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού

Η 24χρονη Amelia Smith ανήρτησε στο διαδίκτυο δυο τελείως διαφορετικές φωτογραφίες της, στη μια όταν βρισκόταν σε ψυχολογικό αδιέξοδο και είχε αυτοκτονικές τάσεις, και στην άλλη ενώ χαμογελούσε και φαινόταν υγιής. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να κάνει γνωστό στον κόσμο πως το πρόσωπο της κατάθλιψης δεν έχει συγκεκριμένη όψη. Η ίδια δηλώνει πως υπάρχουν φορές που ακόμα και οι γιατροί αποτύγχαναν να εντοπίσουν σημάδια της ψυχικής της νόσου μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ότι μια φαινομενικά υγιής νεαρή πάσχει από κατάθλιψη.

Οπότε αποφάσισε πριν από 10 μήνες να φτιάξει τη διαδικτυακή σελίδα  selfloveclubb, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το πρόβλημά της. Στο μήνυμά της που ανέβασε στο Inatagram, ενημέρωνε τους 163.000 followers της ότι ήταν μόλις 14 ετών όταν βρήκε το κουράγιο να βρει έναν γιατρό και να αναζητήσει βοήθεια για την κατάθλιψη.

Η απάντηση όμως που πήρε, δεν ήταν αυτή που περίμενε: «Δε μοιάζεις αυτοκτονική!», της είπε όταν εκείνη του έλεγε πως σκεφτόταν να κάνει κακό στον εαυτό της. «Γι αυτό το λόγο τα ψυχικά προβλήματα δεν έχουν πρόσωπο, μια όψη. Αυτό είναι στίγμα και άγνοια...».