Με απόλαυση τραγουδούσε την εύθυμη μελωδία, χωρίς να προφέρει ούτε λέξη
Στο Ρώσο τραγουδιστή Έντουάρντ Χιλ που μεσουράνησε ως «Μίστερ Τρο λο λο» και έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στη Σοβιετική Ένωση, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Ο Χιλ γεννήθηκε στην πόλη Σμολένσκ, σαν σήμερα στις 4 Σεπτεμβρίου του 1934.
Στη ζωή του ο Εντουάρντ Χιλ τα γνώρισε όλα: μακρόχρονη περίοδο επιτυχίας και απόλυτη λήθη. Στο τέλος του δρόμου του απόκτησε ξαφνικά παγκόσμια φήμη. Μπορούμε να ζηλέψουμε τέτοια τύχη και ιδιαίτερα εκείνη την έξαρση της δημοφιλίας, που συνέβηκε το 2010 όταν ένα από τα σποτ του τραγουδιστή αναρτίστηκε στον Παγκόσμιο Ιστό. Ο Εντουάρντ Χιλ με απόλαυση τραγουδούσε την εύθυμη μελωδία, χωρίς να προφέρει ούτε λέξη με τον εξής τίτλο: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιστρέφω στο σπίτι μου». Στο διαδικτυακό περιβάλλον των ΗΠΑ και της Ευρώπης, η ηχογράφηση αυτή είχε ζητηθεί από πολλά εκατομμύρια των χρηστών και ως προς τη δημοφιλία της ξεπέρασε ακόμα και το βίντεο του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Σήματα, κούπες και μπλουζάκια T-shirts με την απεικόνιση του τραγουδιστή έγιναν περιζήτητα εμπορεύματα στα βρετανικά διαδικτυακά καταστήματα. Οι φανατικοί δε λάτρεις του άρχισαν, να τον μιμούνται με ενθουσιασμό, κάνοντας κάποτε αστείες παρωδίες του Εντουάρντ Εντουάρντ Χιλ, και παρουσιάζοντας το τραγούδι του σε κινούμενα σχέδια. Σε μία πύλη του Facebook οι λάτρεις του τραγουδιστή ίδρυσαν ειδική κοινότητα στην οποία μπήκαν πάνω από 14 χιλιάδες άτομα. Τότε ακριβώς τον αποκάλεσαν «Μίστερ Τρο-lo-lo».
Ο ίδιος ο Εντουάρντ Χιλ έμαθε για τον θρίαμβό του μάλλον ο τελευταίος, από τον εγγονό του!
Η τεχνική και η επιτυχία του Έντουαρντ Χιλ
Η μελωδία με φωνήεντα (vocalise) ανταποκρινόταν θαυμάσια στον χαρακτήρα του ταλέντου του Εντουάρντ Χιλ, καλλιτέχνη, που χάριζε στους ανθρώπους λαμπρή και φωτινή ενέργεια, αισιοδοξία και κέφι. Αλλά η εποχή αυτή τελείωσε και ο Χιλ μαζί με τα τραγούδια του εξαφανίστηκε από τη σκηνή και από τον αιθέρα. Το πρώην είδωλο πολλών εκατομμυρίων φιλόμουσων αναγκάστηκε να πάει στο εξωτερικό για να βγάζει το ψωμί του. Τον βοήθησε εκείνη την περίοδο η τέχνη που είχε αποκτήσει στο Ωδείο της αγαπημένης του Αγίας Πετρούπολης. Άλλαξε το ρεπερτόριό του και άρχισε να τραγουδά ρωσικές ρομάντζες στο Παρίσι στο καμπαρέ Ρασπούτιν. Έτσι πέρασαν τρία χρόνια. ΄Αλλο δεν μπορούσε να αντέξει. Η νοσταλγία για τη Ρωσία τον βασάνισε και ο Εντουάρντ Χιλ επέστρεψε στο σπίτι του. Ο Εντουάρντ Χιλ ούτε καν μπορούσε να φανταστεί ακόμα ότι πολύ σύντομα θα γράψουν για αυτόν ως άνθρωπο που «έχει ανατινάξει το Διαδίκτυο» και ότι θα αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα συνέχισης της καλλιτεχνικής του ζωής.