Η συγκινητική ιστορία πίσω από τη διάσωση μητέρας και μωρού στο Τέξας

Η συγκινητική ιστορία πίσω από τη διάσωση μητέρας και μωρού στο Τέξας

Τι λέει ο φωτογράφος που απαθανάτισε την εικόνα - σύμβολο

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, μαζί με μια σειρά από άλλες, έγιναν εικόνες-σύμβολο των σφοδρών πλημμυρών που πλήττουν το Τέξας των ΗΠΑ λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ. Στο εν λόγω καρέ, απεικονίζεται ο 13 μηνών Aiden Pham ο οποίος βρίσκεται τυλιγμένος με κουβέρτα στην αγκαλιά της μητέρας του. Έπειτα από χρόνια, η μητέρα του μικρού που κοιμόταν μακάρια στα μπράτσα της, θα του εξηγήσει για τότε που η αστυνομία στο Χιούστον τους διέσωσε από το πλημμυρισμένο σπίτι τους και για το πώς ένας ένστολος τους μετέφερε με ασφάλεια.

Τη φωτογραφία απαθανάτισε ο φωτογράφος του Associated Press, David Phillip ο οποίος  χαρακτήρισε τρυφερή  και ξεχωριστή εκείνη τη στιγμή. Στη φωτογραφία του Phillip, ο αστυνομικός Daryl Hudeck μεταφέρει στην αγκαλιά του την Catherine Pham και το γιο της, οι οποίοι νωρίτερα είχαν απεγκλωβιστεί από το σπίτι τους, στο Meyerland, στο νοτιοδυτικό Χιούστον όπου η στάθμη του νερού είχε φτάσει μέχρι τις στέγες των σπιτιών.

Μαζί με τη μητέρα, διασώθηκε και ο πατέρας οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. «Το σπίτι είναι πλημμυρισμένο, αλλά τουλάχιστον είμαστε μαζί», έγραψε η γυναίκα στη σελίδα της στο Facebook λίγο μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες από το Θεό...» συμπλήρωσε.