Οι προεκλογικές αφίσες Μέρκελ και Σουλτς

Οι προεκλογικές αφίσες Μέρκελ και Σουλτς

Με πατριωτικό παλμό το CDU - Στο επίκεντρο ο πολίτης λένε οι Σοσιαλδημοκράτες

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου και οι προεκλογικές αφίσες των κομμάτων και των υποψηφίων έχουν γεμίσει τη χώρα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει εκ νέου ανανέωση της θητείας της και είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αντίθετα, τα πράγματα για τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατλων, Μάρτιν Σούλτς, εξελίσσονται κάθε άλλο παρά ιδανικά.

Με πατριωτικό παλμό το CDU

Με 22.000 γιγαντοαφίσες και 20 εκ. ευρώ προϋπολογισμό ξεκινούν τον προεκλογικό τους αγώνα οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, δίνοντας βάρος στην ασφάλεια, την οικογένεια και την απασχόληση.

«Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας», δηλώνει ο γ.γ. του κόμματος Τάουμπερ. Στην αφίσα διακρίνονται και τα χρώματα της γερμανικής σημαίας.

Στο επίκεντρο ο πολίτης λένε οι Σοσιαλδημοκράτες

Στην προεκλογική τους εκστρατεία συνολικού κόστους 24 εκ. ευρώ, οι Σοσιαλδημοκράτες επικεντρώνονται σε ζητήματα όπως η παιδεία, η οικογένεια, το συνταξιοδοτικό, οι επενδύσεις και η μισθολογική δικαιοσύνη. Στην αφίσα διαβάζουμε: «Το μέλλον χρειάζεται ιδέες και κάποιον να τις κάνει πράξη».

Στις αφίσες πρωτεύοντα ρόλο παίζει ο πολίτης και μετά ο υποψήφιος Μάρτιν Σουλτς.

Με πληροφορίες από τη Deutsche Welle