Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι

Η αντιτρομοκρατική στις έρευνες

Συνελήφθη μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό στο Παρίσι ένας ύποπτος για την επίθεση με αυτοκίνητο μάρκας BMW σε στρατιωτικούς της επιχείρησης Sentinelle σε περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ, περίπου 5 χλμ. από χαρακτηριστικά σημεία του κέντρου της πόλης όπως ο Πύργος του Άιφελ και το προεδρικό μέγαρο Ελιζέ.

Τα ξένα μέσα μεταδίδουν ότι ένας άνδρας συνελήφθη πριν από λίγη ώρα μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προσδιορίσει τα κίνητρά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το ύποπτο όχημα ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α16. Ο οδηγός του συνελήφθη αφού τραυματίσθηκε με σφαίρες από τους αστυνομικούς.

«Ο συλληφθείς, γεννημένος το 1980, είναι ύποπτος ως ο δράστης» της επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί «επειδή επέβαινε του οχήματος που η αστυνομία αναζητεί και επιχείρησε να διαφύγει», σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Έξι στρατιωτικοί του 35ου συντάγματος πεζικού του Μπελφόρ τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις πιο σοβαρά, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.

Μετά την επίθεση, ο δράστης διέφυγε και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού.