Γαμπρός του ιδιοκτήτη της ντισκοτέκ ο δράστης της επίθεσης στη Κωνσταντία

Γαμπρός του ιδιοκτήτη της ντισκοτέκ ο δράστης της επίθεσης στη Κωνσταντία

Οπλισμένος με αυτόματο Μ16 ο Κούρδος από το Ιράκ άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν άνθρωπο, πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών

Ένας Κούρδος από το Ιράκ, γαμπρός του ιδιοκτήτη, είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης χθες το βράδυ σε ντισκοτέκ στην Κωνσταντία, στη νότια Γερμανία.

Ο άντρας οπλισμένος με ένα αυτόματο όπλο M16 άνοιξε πυρ στην είσοδο του «Grey Club»  σκοτώνοντας τον πορτιέρη του νυχτερινού κέντρου και τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, σύμφωνα με τις αρχές, την ώρα που απομακρύνεται το ενδεχόμενο ο ένοπλος να είχε «τρομοκρατικά» κίνητρα.

«Επί του παρόντος, τίποτα δεν υποδεικνύει ότι πρόκειται για μια ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια υπόθεση προσωπικών διαφορών που ξέφυγε από τον έλεγχο» δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης, Γιοχάνες Γκεργκ Ροτ, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο δράστης, ηλικίας 34 ετών, διέμενε από το 1991 στην περιοχή με καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στη Γερμανία.

Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιαιοπραγίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Φαίνεται πως ενεπλάκη σε μια διένεξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν προς το παρόν αποσαφηνιστεί, με έναν εργαζόμενο στο κατάστημα και έφυγε ή τον έδιωξαν μέλη του προσωπικού ασφαλείας.

Λίγο μετά επέστρεψε, οπλισμένος με ένα αυτόματο όπλο M16, αμερικανικής κατασκευής, και αμέσως πυροβόλησε εναντίον ενός πορτιέρη στην είσοδο του κλαμπ. Τον πυροβόλησε στο πρόσωπο, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας.

Κατόπιν άδειασε τον γεμιστήρα του όπλου στην είσοδο του κέντρου, ενώ το προσωπικό ασφαλείας κατάφερε να κλείσει την πόρτα της εισόδου που οδηγούσε στο εσωτερικό του καταστήματος, όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες πελάτες.

Τρεις ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες.