Τραμπ στη Μπριζίτ Μακρόν: Μαντάμ, είστε σε καλή φυσική κατάσταση!

Τραμπ στη Μπριζίτ Μακρόν: Μαντάμ, είστε σε καλή φυσική κατάσταση!

Αφού επανέλαβε το σχόλιό του στον πρόεδρο Μακρόν, ο Τραμπ στράφηκε ξανά στη Μπριζίτ και της είπε: «Όμορφη»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία ανταγωνιζόταν σε αβρότητες με τον ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, δεν αμέλησε να κολακεύσει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, φυσικά μόνο για την εμφάνισή της.

Έπειτα από μια περιήγηση στο Μέγαρο των Απομάχων, ο Τραμπ στράφηκε στην 64χρονη Μπριζίτ και χαιρετώντας την κάπως ασυνήθιστα, της είπε: «Είστε σε τόσο καλή φυσική κατάσταση!». Αφού επανέλαβε το σχόλιό του στον πρόεδρο Μακρόν, ο Τραμπ στράφηκε ξανά στη Μπριζίτ και της είπε: «Όμορφη». Η απάντηση της Μπριζίτ Μακρόν ήταν ασαφής, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook της γαλλικής κυβέρνησης.

Η χειραψία μεταξύ της Μπριζίτ Μακρόν και του προέδρου των ΗΠΑ δεν πέρασε απαρατήρητη. Τη συνέλαβαν οι κάμερες του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την επίσκεψη στο Μέγαρο των Απομάχων, και ενώ οι Πρώτες Κυρίες ετοιμάζονταν να μεταβούν στην Παναγία των Παρισίων.

Το στιγμιότυπο που αρχικά πέρασε απαρατήρητο, στη συνέχεια έκανε το γύρο του αμερικανικού Διαδικτύου, που είναι συνηθισμένο στην ενοχλητική συνήθεια του προέδρου να μην χάνει ευκαιρία να σχολιάζει την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν αμέσως μετά την προβολή του βίντεο, με πολλούς χρήστες να χαρακτηρίζουν τα σχόλια του Τραμπ σεξιστικά.

Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη σε σχόλιο.