Τεράστιο σκάνδαλο παιδοφιλίας στον βρετανικό αθλητισμό

Τεράστιο σκάνδαλο παιδοφιλίας στον βρετανικό αθλητισμό

Αρκετοί πρώην επαγγελματίες παίκτες έχουν παραδεχθεί δημοσίως την κακοποίηση τους από προπονητές στις ομάδες Νέων

Νέα δεδομένα για το σκάνδαλο σεξοαυλικής κακοποίησης παιδιών μέσα σε ομάδες  που ξέσπασε στα τέλη του περασμένου έτους στο Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται στη δημοσιότητα. Ο αριθμός των θυμάτων - κυρίως άντρες - σε όλα τα αθλήματα, αλλά πρωτίστως στο ποδόσφαιρο, έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 200 άτομα τους τρεις τελευταίους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που δημοσιεύθηκαν εχθές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά την έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Βρετανία με την κωδική ονομασία Operation Hydrant, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 741 από 560 τον Απρίλιο, ενώ ο κατάλογος των πιθανών υπόπτων αυξήθηκε επίσης από 252 σε 276. Οι ηλικίες των θυμάτων, το 96% των οποίων είναι άνδρες, κυμαίνονται από τεσσάρων έως 20 ετών.

Αρκετοί πρώην επαγγελματίες παίκτες, έχουν παραδεχθεί δημοσίως την κακοποίηση  από προπονητές στις ομάδες Νέων. Ανάμεσά τους και ο Αντι Γουντγουόρντ, που  αποκάλυψε τον περασμένο Νοέμβριο ότι είχε πέσει θύμα από προπονητή του στην Κρου.

Ενώ το ποδόσφαιρο κυριαρχεί τόσο  στην κατηγορία των θυμάτων όσο και των υποτιθέμενων δραστών, με 328 συλλόγους από την Premier League μέχρι και τις ερασιτεχνικές κατηγορίες να αναφέρονται στην έρευνα , άλλα αθλήματα έχουν εμπλακεί σε 27 περιπτώσεις. Περιλαμβάνονται το  μπάσκετ, το ράγκμπι, η γυμναστική, οι πολεμικές τέχνες, το τένις, η πάλη, το γκολφ, η ιστιοπλοΐα, ο στίβος, το κρίκετ και η κολύμβηση.

Να σημειωθεί ότι  η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας διεξάγει επίσης ανεξάρτητη έρευνα  για τα έτη πριν από το 2005.