Λονδίνο – επίθεση: Ιρλανδός μαροκινής καταγωγή ένας από τους δράστες

Λονδίνο – επίθεση: Ιρλανδός μαροκινής καταγωγή ένας από τους δράστες

Είναι πολύ πιθανή μια νέα τρομοκρατική επίθεση, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμείνει «κρίσιμο» στη Βρετανία κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή μια νέα τρομοκρατική επίθεση, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, την ώρα που οι τρεις δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο με 7 νεκρούς έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά τα στοιχεία τους δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη – Χαροπαλεύουν 21 άτομα

Ωστόσο, το ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο πηγές της ιρλανδικής αστυνομίας, μετέδωσε  ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης είχε ιρλανδική ταυτότητα αλλά δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία για ζητήματα ασφαλείας.

Η βρετανική αστυνομία επικοινώνησε με την ιρλανδική, η οποία ανακάλυψε ότι «είχε ζήσει στο Δουβλίνο για ένα διάστημα. Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι μαροκινής καταγωγής και είναι παντρεμένος με μια Σκοτσέζα», ανέφερε ο δημοσιογράφος Πολ Ρέινολντς.

Την ίδια ώρα, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του πρώτου από τα θύματα, της Κρίσι Άρτσιμπαλντ από τον Καναδά, γράφει σήμερα η βρετανική Daily Telegraph. Επίσης, ένας Γάλλος σκοτώθηκε στην επίθεση στο Λονδίνο και άλλοι επτά νοσηλεύονται, γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Εν τω μεταξύ, η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας δήλωσε πως οι τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες από ισλαμιστές στη Βρετανία οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζει η Βρετανία δεν κατευθύνεται από το εξωτερικό.

«Πιστεύω πως όλες οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν ένα πρωταρχικά εγχώριο κέντρο βάρους», δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ, αυτή τη φορά στο ραδιόφωνο του BBC.

Η αύξηση των εξακριβωμένων απειλών για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια «κλίμακα χωρίς προηγούμενο», καθώς έχουν αποκαλυφθεί οκτώ συνωμοσίες τρομοκρατών μέσα στις τελευταίες εβδομήντα ημέρες, ανέφερε χθες Κυριακή η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC, επικαλούμενη μια κυβερνητική πηγή.