Οι πρώτες φωτογραφίες του Τσάβες μέσα από το νοσοκομείο

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες του προέδρου Ούγκο Τσάβες

Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας φωτογραφίες του προέδρου Ούγκο Τσάβες μέσα από το νοσοκομείο της Κούβας όπου νοσηλεύεται από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται ο 58χρονος καρκινοπαθής πρόεδρος της Βενεζουέλας στο κρεβάτι του νοσοκομείου, να χαμογελάει και να διαβάζει εφημερίδα αγκαλιά με τις κόρες του, Μαρία και Ρόζα Βιρτζίνια. 

 

Στην εφημερίδα δεν διακρίνεται η ημερομηνία, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας δηλώνει σε ανακοίνωση του ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μία ημέρα πριν, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση πριν από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ο υπουργός Επικοινωνίας Ερνέστο Βιγιέγκας δήλωσε ότι μετά από τη λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε ο Τσάβες εξακολουθεί να πάσχει από αναπνευστική ανεπάρκεια και αναπνέει "με τραχειοσωλήνα, που τον εμποδίζει προσωρινά στην ομιλία".

   "Η ιατρική ομάδα του χορηγεί ισχυρή αντιβίωση για τη λοίμωξη, και δεν αποκλείει να υπάρξουν επιπλοκές", πρόσθεσε ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι "έχει τις αισθήσεις του" και πλήρη "πνευματική διαύγεια".

Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται δημοσίως-έστω και σε φωτογραφία- ο Ούγκο Τσάβες μετά τις 11 Δεκεμβρίου, οπότε και αναχώρησε για την Κούβα προκειμένου να υποβληθεί στην τέταρτη εγχείρηση αφαίρεσης καρκινικού όγκου.

 Χθες Πέμπτη, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο κυβερνήτης Ενρίκε Καπρίλες, κατηγόρησε και πάλι την
κυβέρνηση ότι "ψεύδεται" για την υγεία του προέδρου, εκτιμώντας ότι σίγουρα δεν είναι σε θέση να μιλήσει ή να υπογράψει διατάγματα, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των υπουργών του.